Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Egyéb kérdések » Ki mennyi pénzből jön ki egy...

Ki mennyi pénzből jön ki egy hónapban?

Figyelt kérdés
Nem tudom mi mit rontunk el,de minden hónap elején leírom mik a kiadások,miket akarok venni,össze adom és kijón kb.100.000 aminek meg kéne maradnia.Nade sosem marad meg.Ti tudtok félre tenni?
2022. máj. 10. 08:45
1 2 3 4 5
 21/48 anonim ***** válasza:
73%

Én közel 9 éve vezetem a költségvetést telefonon. Nekünk a kaja szokott megszaladni, ha több házhoz rendelés van egy hónapban. De mindig akad pár háztartási dolog is (pl. alkatrész a mosógéphez, mosogatógéphez), szóval mi is keveset tudunk félre tenni.

Két kocsi szerintem kicsit luxus, pláne, ha csak egy gyerek van. A két kutya is tetemes költség lehet, nekünk havi 30 ezerbe kerül a kutyus, pedig csak egy 7 kilós szobacirkáló.

Azt megértem, hogy kirándulásra nyaralásra költötök. Én nem értem azokat, akik megelégszenek azzal, hogy otton ülnek meg a környéken bicajoznak, én nem bírnám.

2022. máj. 10. 10:31
 22/48 anonim ***** válasza:
69%
Én meg azt nem értem, hogy valakinek azért miért kikapcsolódás, ha fekszik a vízparton egész nap és tolja a hekket meg a lángost. Én sokkal szívesebben megyek el mondjuk a balaton körül vagy balatonfelvidéken, bakonyba bringázni. Mások vagyunk, ezzel nincs is semmi baj. De nem az évi 1-2 kirándulás/nyaralás miatt nincs pénzük.
2022. máj. 10. 10:42
 23/48 anonim ***** válasza:
68%

#24: Én sosem bírtam a vízparton fekvést, mindig is az aktív kikapcsolódás híve voltam. Ha elmegyek nyaralni, akkor túrázok, vagy megnézek egy vadasparkot, kirándulok az erdőben vagy a hegytetőn, vagy valami élményparkba látogatok el.

Aztán este persze jól esik pár pohár bor a vacsora mellé egy kellemes teraszon, pláne, ha szép a kilátás.

2022. máj. 10. 10:46
 24/48 anonim ***** válasza:
84%
Nekem amúgy mindkettő jól tud esni. A parton döglés is, bár 3 nap után már unom, meg az aktív pihenés is. Ja, és nem zárja ki az egyik a másikat :)
2022. máj. 10. 10:50
 25/48 anonim ***** válasza:
42%
Igen, ezért is írtam, hogy mások vagyunk :) Én pl meghalnék, ha erdőben kéne sétálgatnom. Az állatokat bírom, szóval az állatkert, vadaspark az okés. De az erdőben sétálgatás, kirándulás nem az én világom. Mindenkinek más a kikapcsolódás, és igen, a kanapénfekvés is tud az lenni. Mint írtam, nem ezzel van a gond a kérdezőnél.
2022. máj. 10. 10:50
 26/48 anonim ***** válasza:
95%
Vannak akiknek kertészt tartani sem luxus, hanem egy természetes dolog. Másnak egy jobb cipőt megvenni is luxus. Nem attól függ, hogy mit tartunk annak, hanem, hogy mit tesz lehetővé az anyagi helyzetünk. Külön kell választani a szükségleteket a vágyaktól. Ha tönkremegy a nadrágom, akkor vennem kell egy másikat. Ez egy szükséglet. Szükségem van egy nadrágra. Nem egy 40 ezres Levisre van szükségem, arra csak vágyok. Hanem egy nadrágra. Ha nincs épp pénzem akkor a tescoban veszek 5ezerért egyet.
2022. máj. 10. 10:55
 27/48 anonim ***** válasza:
92%

Amúgy nekem nem érthető, hogy miért lett "alap" rengeteg olyan dolog, amire mi két informatikus fizetésből azt mondjuk, hogy nem költünk rá, mert nem engedhetjük meg magunknak.

Ismerősök sokkal alacsonyabb fizetésekkel járnak a Balatonhoz nyaralni, meg olyan összegeket hagynak ott éttermekben meg költenek el szórakozásra (mert ez egy szar ország, ha erre nem telik, miközben éltünk kint az USA-ban meg más EU országokban, ott is eladósodik az vagy nem jut egyről kettőre, aki minden pénzét feléli), hogy csak pislogok.

2022. máj. 10. 11:52
 28/48 anonim ***** válasza:
36%
27: ha két informatikus fizuval nektek luxus pár nap a balatonnál, akkor vagy nagyon szarul csináltok valamit, vagy nem egészséges szinten spóroltok. Ne röhögtess már, hogy nem lenne megtakarításotok, ha pár napot nyaralnátok vagy éttermeznétek néha. Ez oké, hogy luxus annak, aki 200 ezret keres, de aki bőven átlag fölött, annak azért rohadtul nem kéne, hogy az legyen.
2022. máj. 10. 11:58
 29/48 anonim ***** válasza:
67%

Pl. informatikusként luxusnak és fölöslegesnek tartom pl. a wellness-szállodázást, ahol 25 ezer egy éjszaka. Ennyiért már külföldön valami gyönyörű helyen is kijön egy éjszaka.

Meg fölöslegesnek tartom pl. a márkás ruhákat/cipőket. Soha nem költöttem még cipőre 5 jegyű összeget! Másnak meg természetes, hogy csak Nike meg Adidas.

2022. máj. 10. 12:01
 30/48 anonim ***** válasza:
65%

Ja, hát a wellness szállodával egyetértek, de a lemegyek a Balatonra nem feltétlenül ezt jelenti. Amúgy azzal is egyetértek, hogy a Balaton árából akkor már inkább külföld, mi is így döntöttünk idén. A ruhákkal, cipőkkel is hasonlóan vagyok.

Csak te ezt úgy írtad, mintha az lenne a gond, hogy szerinted nem telik nektek ilyen kiadásokra, mint a nyaralás, éttermezés, mert akkor felélnétek az összes pénzeteket. Azért ez több, mint furcsán hangzott annak fényében, hogy mindketten infósok vagytok, tehát feltehetően nem 2-300 ezret kerestek fejenként. Az úgy egyből kicsit más, hogy pénzkidobásnak tartod a balcsin elpirítani azt a pénzt, amikor külföldre is lehet menni belőle.

2022. máj. 10. 12:10
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!