Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Egyéb kérdések » Miért nem lehet Magyarországon...

Miért nem lehet Magyarországon a fiataloknak munkát tanulni?

Figyelt kérdés
21 éves vagyok, másfél éve keresek állást érettségivel és három szakmával. És mindenhol azt kapom hogy tapasztaltabb vagy közfoglalkoztatottként vennének fel. Mi lehet az oka, hogy ennyire nehéz elhelyezkedni? Fiatalok ti hogyan tudtatok elhelyezkedni és milyen szakmátok van amivel biztos el lehet helyezkedni?

2022. ápr. 27. 11:38
1 2 3 4
 31/34 anonim ***** válasza:
80%
Kedves kérdező! El lehet végezni bármilyen szakmát! De 100 %-ig biztos állást nem fogsz kapni. Vagyis elmehetsz lakatosnak vagy festőnek, de akár autószerelőnek, vagy akár gázszerelőnek is tanulni. De ez nem jelenti azt hogy el is tudsz benne helyezkedni. Az hogy melyik a hiány szakma az meg minden évben változik.
2022. ápr. 27. 16:11
 32/34 A kérdező kommentje:
De valamikor csak találok állást, nem lehetek örökké közfoglalkoztatott vagy munkanélküli….
2022. ápr. 27. 16:15
 33/34 anonim ***** válasza:
79%

Nőként elég nehéz szerintem piacképes szakmát találni, pláne, amit pár hónap alatt el is lehet végezni. Az egészségügy szerintem még az, ahol hiány van, de az ápolónőképző is 5-6 éves. És nem tudom van-e levelezőn.

Tanulj nyelveket, azzal irodába felvesznek az ország nyugati részén, vagy a fővárosban. De költözni kell valahogy, mert ott nem lesz jövőd.

Mindamellett a szakmádat se add fel, továbbra is pályázz. Nincs nálatok Pedagógiai Szakszolgálat, Nevelési Tanácsadó vagy bármilyen magán fejlesztő központ? Esetleg adhatsz magánban is órákat, elég nagy hiány van fejlesztőből, és sok a problémás gyerek.

2022. ápr. 27. 16:17
 34/34 A kérdező kommentje:
Van, de telített, nem keresnek oda embert, de Szolnokon megprobalkozom.
2022. ápr. 27. 16:27
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!