Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Egyéb kérdések » Miért nem lehet Magyarországon...

Miért nem lehet Magyarországon a fiataloknak munkát tanulni?

Figyelt kérdés
21 éves vagyok, másfél éve keresek állást érettségivel és három szakmával. És mindenhol azt kapom hogy tapasztaltabb vagy közfoglalkoztatottként vennének fel. Mi lehet az oka, hogy ennyire nehéz elhelyezkedni? Fiatalok ti hogyan tudtatok elhelyezkedni és milyen szakmátok van amivel biztos el lehet helyezkedni?

2022. ápr. 27. 11:38
1 2 3 4
 21/34 anonim ***** válasza:
68%

Szolnoki vagyok, én Pestre költöztem 19 évesen, és itt tudtam karriert építeni, Szolnokon szerintem fele ilyen munkám nem lenne, főleg nem 450e nettóért.

28N

2022. ápr. 27. 13:42
 22/34 anonim ***** válasza:
79%

Menj el dolgozni operátornak Szolnokon is van elég sok gyár, de akár Jászfényszaru Samsung stb helyekre is jár busz, sőt kapaszkodj meg még erre felénk Üllőre is jár Törökszentmiklósról is céges busz.

Dolgozol 1 évet gyárban, gyűjtesz pénzt, lesz pénzed költözni.

Ne legyél már ilyen életképtelen.

2022. ápr. 27. 13:45
 23/34 anonim ***** válasza:
89%
Óvodákba, iskolákba menj be, adj be önéletrajzot. A Klikknél esetleg. Nagyon sok helyen szükség lenne ilyen szakemberekre, csak sajnos nem költ rá az állam.
2022. ápr. 27. 13:46
 24/34 anonim ***** válasza:
74%

21 vagyok, nekem se volt anyagi keretem, én az Aunde-ban dolgoztam gyárban, kb 50e ft félre tett pénzem volt,nem albérletben kezdtem, hanem munkásszállón laktam 4 hónapig és dolgoztam, utána lett pénzem albérletre.

De mondom, eljársz gyárba dolgozni 1-2 évet, és gyűjtesz, utána tudsz tovább lépni. A semmiből nem lesz pénzed, nem gondolod?

2022. ápr. 27. 13:47
 25/34 A kérdező kommentje:
23 válaszoló: Szentesen az összes általános iskolát felhívtam ahol nemet mondtak, az óvodákat is elkezdtem hívogatni, ott nem volt hely vagy pedig közfoglalkoztatásba vettek volna fel. És így elvállaltam egy közfoglalkoztatott állást, de júniusban lejár a szerződésem.
2022. ápr. 27. 13:48
 26/34 A kérdező kommentje:
24 válaszoló: Közfoglalkoztatottként dolgozom, így 86 ezret keresek, amiből nem tudok félre tenni családi okok miatt. Másfél hónapom van arra, hogy másik állást keressek, mert júniusban le jár a szerződésem.
2022. ápr. 27. 13:51
 27/34 anonim ***** válasza:
53%
Szolnokra keresnek a KFC-be most is embert, nettó 160e legalább meglenne, abból máris tudsz félretenni kicsit, nem?
2022. ápr. 27. 14:01
 28/34 A kérdező kommentje:
27 válaszoló: Nem tudtam hogy oda keresnek, köszi szépen a vissza jelzést, megpróbálom
2022. ápr. 27. 14:39
 29/34 anonim ***** válasza:
84%

Amikor írtad hogy 3 szakmával nem tudsz elhelyezkedni, gondoltam hogy nem az autószerelő-fodrász-burkoló hármasra gondolsz, akik a gyakori milliárdosai:D

Viccet félretéve, a felsorolt szakmák közül kettő olyan, ami szinte csak a közszférában létező munka. Innen kezdve ezeket le is húzhatjuk a listáról, ha értelmes fizetés a cél. A turisztikai szakreferens meg olyan amilyen, lehet hogy "békeidőben" jó lenne, de most a covid után még csak most áll talpra a turizmus, a jól bejáratott szakemberek is épphogy elkezdtek visszatérni a pályára.

Sajnos a szakma olyan, hogy nem darabra mérik. Hiába van 3, ha egyik sem piacképes a jelenlegi viszonyok között. De ahogy írták többen is, a mekis krumplisütő szakreferens, vagy a gyártósori gombnyomogató biorobot is többet keres a közfoglalkoztatotti fizetésnél (egyébként még a "rendes" közalkalmazotti fizetésnél is).

2022. ápr. 27. 15:29
 30/34 A kérdező kommentje:
29 válaszoló: Igen ezeket nyilván énis észre vettem sajnos. És ha fel vennének egy normálisan fizető munkahelyre, én bármilyen képzést elvégzek azért hogy ott lehessek. Most is akarok egy újabb szakmát, amivel el is tudok helyezkedni és nem olyan mint ez a három. Csak még fogalmam sincs hogy melyik az a szakma amibe biztosan el tudok helyezkedni.
2022. ápr. 27. 15:55
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!