Miért nem lehet Magyarországon a fiataloknak munkát tanulni?
Szolnoki vagyok, én Pestre költöztem 19 évesen, és itt tudtam karriert építeni, Szolnokon szerintem fele ilyen munkám nem lenne, főleg nem 450e nettóért.
28N
Menj el dolgozni operátornak Szolnokon is van elég sok gyár, de akár Jászfényszaru Samsung stb helyekre is jár busz, sőt kapaszkodj meg még erre felénk Üllőre is jár Törökszentmiklósról is céges busz.
Dolgozol 1 évet gyárban, gyűjtesz pénzt, lesz pénzed költözni.
Ne legyél már ilyen életképtelen.
21 vagyok, nekem se volt anyagi keretem, én az Aunde-ban dolgoztam gyárban, kb 50e ft félre tett pénzem volt,nem albérletben kezdtem, hanem munkásszállón laktam 4 hónapig és dolgoztam, utána lett pénzem albérletre.
De mondom, eljársz gyárba dolgozni 1-2 évet, és gyűjtesz, utána tudsz tovább lépni. A semmiből nem lesz pénzed, nem gondolod?
Amikor írtad hogy 3 szakmával nem tudsz elhelyezkedni, gondoltam hogy nem az autószerelő-fodrász-burkoló hármasra gondolsz, akik a gyakori milliárdosai:D
Viccet félretéve, a felsorolt szakmák közül kettő olyan, ami szinte csak a közszférában létező munka. Innen kezdve ezeket le is húzhatjuk a listáról, ha értelmes fizetés a cél. A turisztikai szakreferens meg olyan amilyen, lehet hogy "békeidőben" jó lenne, de most a covid után még csak most áll talpra a turizmus, a jól bejáratott szakemberek is épphogy elkezdtek visszatérni a pályára.
Sajnos a szakma olyan, hogy nem darabra mérik. Hiába van 3, ha egyik sem piacképes a jelenlegi viszonyok között. De ahogy írták többen is, a mekis krumplisütő szakreferens, vagy a gyártósori gombnyomogató biorobot is többet keres a közfoglalkoztatotti fizetésnél (egyébként még a "rendes" közalkalmazotti fizetésnél is).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!