Miért nem lehet Magyarországon a fiataloknak munkát tanulni?
Figyelt kérdés
21 éves vagyok, másfél éve keresek állást érettségivel és három szakmával. És mindenhol azt kapom hogy tapasztaltabb vagy közfoglalkoztatottként vennének fel. Mi lehet az oka, hogy ennyire nehéz elhelyezkedni? Fiatalok ti hogyan tudtatok elhelyezkedni és milyen szakmátok van amivel biztos el lehet helyezkedni?2022. ápr. 27. 11:38
11/34 anonim válasza:
5-ös kérdezőnek: "gyógypedagógiai segítő munkatárs szakmám van...." Budapesten a Mexikói úti Mozgásjavító általános iskolában ami egy SNI iskola. Ott mindig van állás lehetőség is. És lehet hogy ott találsz gyógypedagógiai segítő munkatársként állást. Próbáld meg. Ráadásul Budapesten van a legtőbb munka lehetőség.
12/34 A kérdező kommentje:
11 válaszoló: Köszi a tanácsot, de mint írtam már nincs anyagi keretem arra, hogy fel tudjak költözni Pestre.
2022. ápr. 27. 12:27
13/34 anonim válasza:
Ne haragudj de a szakmáid nem piacképesek a lakóhelyeden. A szociális ágazatban talán el tudsz helyezkedni minimálbért. Gondolom a szakmáid okjsek.
14/34 anonim válasza:
Munka van, de a legtöbb Pesten sajnos (meg más nagyobb városok, Debrecen pl), kb bármilyen diploma + egy nyelv és egy SSC tárt karokkal vár. Vidéken már akkor is siralmas volt munkát találni, mikor 8 éve végeztem.... Szerintem ott komoly protekció kell. Nem véletlen menekül a legtöbb fiatal az országból.
15/34 anonim válasza:
Szia én voltam a 11-es válaszíró. Ha ennyire merev vagy akkor nem is fogsz tudni munkát találni. És igen, mint ahogy az előttem lévő 14-es válaszíró is írta, Budapesten van a legnagyobb esélyed el helyezkedni. De ha nem akarsz felköltözni pestre. Akkor ne is csodálkozz. Egyébként meg a külföldre költözéshez is rendelkezni kell minimum 3 - 4 havi fizetésnek megfelelő összeggel. Hogy munkát, de legfőbb kép szállást taláj, és ki tud fizetni, addig is ameddig az első havi bért / fizetést meg kapod.
16/34 anonim válasza:
#5: ha ezek olyan "gyorstalpaló" OKJ-s végzettségek, akkor biztosan nem könnyű ezekkel állást találni...
Ha lenne egy kis affinitásod az informatika iránt, én ott próbálkoznék...
17/34 A kérdező kommentje:
De ha nincs anyagi keretem albérletre, akkor hogyan költözzek fel? Nincs ott ismerősöm akihez tudnék ideiglenesen menni, és mivel munkakereső vagyok, így lejöhet hogy nincs munkám ami egyenlő nincs keresetem. Így nem tudom az albérlet kaukcióját sem ki fizetni.
2022. ápr. 27. 13:00
18/34 A kérdező kommentje:
16 válaszoló: Mindkettő a Best Worknél végeztem el, 6 hónap alatt, a turisztikai referens szakmát pedig szakközépiskolába, ami adott érettségit és szakmát, 5 év volt. Akik jelentkeztek a gyógypedagógiai segítő munkatárs szakmára, azok eleve gyógypedagógiai intézményekbe dolgoznak, de ők idősebbek voltak nálam, én a gyógypedagógia intézményektől azt kapom, hogy tapasztaltabb embert keresnek. Úgyhogy ez miatt ott se tudok elhelyezkedni.
2022. ápr. 27. 13:03
19/34 anonim válasza:
Akkor nem marad más hátra, mint egy protekciós állás. De az is nehéz lesz ismeretség nélkül. Esetleg a kormányhivatalban lévő munkaügyi központot próbáltad már? - Nekem annó egy volt általános iskolai osztálytársam panaszkodott, hogy elvégezte a szegedi Egyetemet, és nem talál munkát szegeden. És hol talált végül munkát? Persze hogy Budapesten. És minden nap hat órát utazót Budapest és Szeged között, a 8 órás munka időt le dolgozva. Persze a fizetésének 50% elment csak az utazásra. De így is el vállalta a munkát. Csak hogy bejelentett munkája legyen, és hogy legyen érvényes TB-je. Szóval ha nincs más akkor írány a munkaügyi központ.
20/34 A kérdező kommentje:
Persze, hogy próbáltam már a munkaügyit, be regisztráltak, de azóta se semmi. Tavaly voltam ott.
2022. ápr. 27. 13:19
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!