? Hivatalos levél - köszönet, megköszönés
Hogyan helyes / Hogyan hangzik jól / Helyes-e a következő?
Egy weboldaltól (webáruháztól pontosabban) megkérdeztem valamit, ami nem volt összefüggésben vásárlással. (Tehát a kérdésre, ha válaszolnak, és a tökéletes választ, akkor se leszek a vásárlójuk, mivelhogy nem vásárlással kapcsolatos dolgot kérdeztem.) Kielégítő / tökéletes válasz érkezett, amire a következőt írtam:
Tisztelt xy!
Nagyon szépen köszönöm a magyarázatot!
Köszönettel:
xyz
Egyszer már megköszöntem, de az elköszönésben ismét köszönöm. A duplázás számomra furcsa. Az "üdvözlettel" szó jelentését pedig most tanulgatom, hogy csak egy formalitás, illedelmeskedés, semmi köze az üdvözléshez. De még nem tudom 100%-osan elfogadni, hogy ez így van.
1-es, 2-es! Nagyon szépen köszönöm az értelmes magyarázatot!!
3-as! A trágár szót leszámítva köszönöm a megerősítéses válasz.
1-es! Kiegészítés: Azért nem érted, mert számodra teljesen egyértelmű. Valahol láttad, hallottad elsajátítottad, berögzült ez a „semmi-tudás”. Aki sose lát valamit, az önmagától nem jön rá a magyarázatára. Nagyon sokan alapvetőnek számító tudásokat – amit tényleg jelentéktelenNEK TŰNNEK – teljesen természetesnek vesznek. Emlékszel-e, hogy mikor kisgyerek voltál, hányszor estél arca vagy fenékre? Nem valószínű, pedig több száz alkalommal megtörtént. Azok szükségesek voltak, hogy megtanulj járni. Ugyanígy van ez mindennel és mindenkivel. Nem magamat mentegetem, hanem ez a valóság. A kulcs: apróNAK vagy jelentéktelenNEK TŰNŐ dolgok.
Szép napot kívánok!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!