Ma is megvan még a vészvillogó használata az autósoknál, mint "megköszönés"?
Úgy vélem felfedezni, hogy nincs. Kikopott volna a köztudatból ez? Vagy csak nem tudják sokan, hogy hol van a vészvillogó kapcsolója az autójukon?
Személyesen is ezt tapasztaltam, valamint a dashcam videókban is az van, hogy ha valaki mondjuk nem ad elsőbbséget egy másik autósnak, az vészfékezéssel elkerüli a balesetet és rádudál egyet, akkor a szabálytalan nem használja a vészvillogót, tehát a nyomát sem adja annak, hogy "bocs, figyelmetlen voltam", vagy hogy "kösz, hogy nem jöttél belém". Illetve ha ki van engedve mondjuk egy nagy forgalmú úton akkor is, ha amúgy nem lenne elsőbbsége, akkor sem használják a legtöbben, mint megköszönés.
Melyik lehet igaz ebben az esetben az alábbiak közül?
"Személyesen is ezt tapasztaltam, valamint a dashcam videókban is az van, hogy ha valaki mondjuk nem ad elsőbbséget egy másik autósnak, az vészfékezéssel elkerüli a balesetet és rádudál egyet, akkor a szabálytalan nem használja a vészvillogót, tehát a nyomát sem adja annak, hogy "bocs, figyelmetlen "
1. ha látom, hogy nem áll meg a táblájánál, akkor én nem nyomom neki, sok kamerás manusz szinészkedik a kamerának, a kürt baleset megelőzésre szolgál, nem a másik megfenyítésére
2. ha dudálásra van időd, nem volt vészes a dolog.
3. a lengyel dashcames videókat hagyjuk. :
- megpróbálja beleszorítani a megszűnő sávba
-kétsávos körforgalomba behajt a belsőből kifelé indexelő mellé
- lassú jármű mögött feltorlódott kocsisorból 5. autóként először akar előzni.
Szinészkedés az egész!
Ja, és még valami!
A paraszt az, aki neked enni ad!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!