Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » A külföldieknek mi a véleménye...

A külföldieknek mi a véleménye a hazai vészvillogóval való "köszönöm"-ről?

Figyelt kérdés

Esetleg elsőkézből kapott vélemény?

Például nekem egy olasz ismerősöm mondta, hogy először nem értette mi van, aztán gyanította, hogy ez a megköszönés, és amíg itt tartózkodott nagyon megtetszett neki, mondta hogy szinte már várta, hogy megköszönhesse, azt mondta, hogy nagyon bejön neki, náluk nincs ilyen.

Meg utólag mondta, hogyha otthon van akkor ő is leszokik róla mert ott nincs értelme, de ha Magyarországra jön akkor vészvillogózik mindig ha megköszön valamit.

Jómagam több éve nem jártam külföldön, itthon jellemzően a keleti országokból jött sofőröktől látom hogy megköszönik (nem mind), de ők is inkább úgy, hogy jobbra utána meg balra index miután beengedtem.

(lengyel busztól, és orosz személyautótól láttam ilyet)

Ha esetleg valakinek külföldi tapasztalata van erről az is írhatja.

Azt hallottam, hogy a nyugati országokban ez nem szokás, mert ott természetesnek veszik az előzékenységet amit nem kell megköszönni.

Ettől függetlenül én ezt jó dolgoknak tartom a hazai közlekedésben, amolyan pozitív visszajelzés.

2021. jún. 3. 12:01
 1/9 anonim ***** válasza:
17%
Én is természetesen veszem, h beengednek, meg azt is ha nem, akkor meg megállok azt várok, ha úgy van.
2021. jún. 3. 12:28
 2/9 anonim ***** válasza:
18%
De én már 3 éve vezetek, és kb pár hete mondta valaki, hogy van ilyen h vészvillogóval köszönés. Nekem ez eddig kimaradt valahogy.
2021. jún. 3. 12:29
 3/9 anonim ***** válasza:
94%
Igen, ezt Ausztriában és Németországban tapasztaltam én is. Egyszerűen senki nem köszön meg semmit. Viszont mondjuk tök alap a cipzár elv, ha nagy dugó van. Legfeljebb egy kézmozdulat, de az se mindig. Ezért nem is szoktam arrafelé, mert csak hülyén néznek. Legalábbis ez az én tapasztalatom. Itthon eléggé bevett szokás.
2021. jún. 3. 12:58
 4/9 Morzsi007 ***** válasza:
84%
Osztrákokat, németeket hagyjuk. Osztrák főnököm van az inkább villogtatni szokott a belső sávban, hogy húzzon onnan szerencsétlen magyar. Meg használják a leállósávot.
2021. jún. 3. 13:12
 5/9 anonim ***** válasza:
14%
Az a jó amikor bekapcsolva marad... Büntetni kellene a vészvillogózgatást és a vászvillogós vontatgatást is. Nem tudom ki volt az a marha aki kitalálta, de utánfutót se vészvillogóval húzol. A vészvillogó eleve nem jó, mert oldalról megkülönböztethetetlen a sima villogástól, akarnak egy gyorsabb frekvenciát ami egyértelművé teszi a dolgot.
2021. jún. 3. 13:24
 6/9 krwkco ***** válasza:
9%
5-ösnek igaza van. Még rosszabb, amikor simán parkol, és közben vészvillogózik az idióta. Az ember sohasem tudhatja, hogy csak álldogál, vagy most fog elindulni annak ellenére, hogy jövök.
2021. jún. 3. 14:17
 7/9 anonim ***** válasza:
0%
jó cucc
2021. jún. 3. 15:29
 8/9 anonim ***** válasza:
0%
hogy kerül ide olasz....menjen haza pizzát sütni
2021. jún. 3. 18:26
 9/9 anonim ***** válasza:
86%
Keletebbre szokás ez, szerintem tényleg jóleső gesztus, olyan mintha kommunkálnánk egymás között, hogy szevasz haver, vagy valami ilyesmi, a szürke hétköznapokban néha ez is számít. Németországban is láttam már ilyet, de ne feledjük, hogy sokszázezer román, magyar, lengyel jár ott is német rendszámú autóval, lassan meghonosítják ott is a keleti, akár jó szokásokat is.
2021. jún. 3. 22:38

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!