Szállítmányozó cégben a 12 milliós évi árbevétellel mennyit lehet keresni valójában?
Barátom cége, be akar vonni engem is. 12 milliós éves árbevétele van a cégének, egy régi 20 éves azt hiszem Renault kisteherautó van a cégében, azzal dolgozik. Elmondása szerint havi 1 milliót keres így, annyit visz haza. Azt szeretné ha én vennék a saját pénzemen egy autót és bedolgoznék neki, alapítanák egy céget erre vagy egyéni vállalkozást váltanék ki. A munkák után 30%-ot tenne el, annyit számláznánk mint megbízás általi sikerdíj, közvetítési díj (valamk ilyesmit mondott). Azt mondja ne hezitáljak mert a havi 700 ezer így is meglenne nekem fixen.
Pénzügyi területen dolgozó ismerösöm annyit mondott az egészre, hogy szép az a 12 millió, de a 35-40%-át viszi az állam, plusz tankolnia is kell, plusz amit nekem nem mondott, hogy 3 fös létszám van a cégében, magyarul 2 föt alkalmaz, fizetést kapnak. Végülis egyedül nem lehet rakodni amit csinál. Szerinte így jó ha a havi 1 millió eredményböl valójában keres nettó 300 ezret. Adók, könyvelési díj, alkalmazotti bérek, engedélyek. Ezekröl nem beszélt nekem a haver. A pénzügyes szerint örülhetek ha 200 nettót megkeresek, ami a jelenlegi fizetésem. Viszont kéne invesztálnom egy autóba, meg a cégalapítás se 2 forint.
Kérlek segítsetek! Igaza lehet nagyjából a pénzügyes ismerösömnek? Pedig olyan jól hangzott a havi 700 ezres kereset. Még reménykedem azért benne, hátha valahogy tényleg kijönne.
Mint írtam, ezek 2020-as adatok, abból is csak 10 hónap. Meg kéne nézni azért 2021-es beszámolót is, de azt még nem tették közzé.
Sajnos manapság a beszámoló csak azt mutatja meg, amit a cég és a könyvelője meg akar mutatni, a beszámolók bő 90%-nak semmi köze a valósághoz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!