Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Egyéb kérdések » Szállítmányozó cégben a 12...

Szállítmányozó cégben a 12 milliós évi árbevétellel mennyit lehet keresni valójában?

Figyelt kérdés

Barátom cége, be akar vonni engem is. 12 milliós éves árbevétele van a cégének, egy régi 20 éves azt hiszem Renault kisteherautó van a cégében, azzal dolgozik. Elmondása szerint havi 1 milliót keres így, annyit visz haza. Azt szeretné ha én vennék a saját pénzemen egy autót és bedolgoznék neki, alapítanák egy céget erre vagy egyéni vállalkozást váltanék ki. A munkák után 30%-ot tenne el, annyit számláznánk mint megbízás általi sikerdíj, közvetítési díj (valamk ilyesmit mondott). Azt mondja ne hezitáljak mert a havi 700 ezer így is meglenne nekem fixen.

Pénzügyi területen dolgozó ismerösöm annyit mondott az egészre, hogy szép az a 12 millió, de a 35-40%-át viszi az állam, plusz tankolnia is kell, plusz amit nekem nem mondott, hogy 3 fös létszám van a cégében, magyarul 2 föt alkalmaz, fizetést kapnak. Végülis egyedül nem lehet rakodni amit csinál. Szerinte így jó ha a havi 1 millió eredményböl valójában keres nettó 300 ezret. Adók, könyvelési díj, alkalmazotti bérek, engedélyek. Ezekröl nem beszélt nekem a haver. A pénzügyes szerint örülhetek ha 200 nettót megkeresek, ami a jelenlegi fizetésem. Viszont kéne invesztálnom egy autóba, meg a cégalapítás se 2 forint.

Kérlek segítsetek! Igaza lehet nagyjából a pénzügyes ismerösömnek? Pedig olyan jól hangzott a havi 700 ezres kereset. Még reménykedem azért benne, hátha valahogy tényleg kijönne.

2022. ápr. 3. 09:33
1 2 3 4
 31/33 A kérdező kommentje:
Köszi! Nem néz ki túl jól. Biztos hogy nem 40 ezret keres a srác attól jobban él. De én nem szívesen mennék bele egy ilyen vállalkozás indításba. Nekem fontos, hogy papíron is legyen jó keresetem, mert hitelt akarok felvenni lakásra, máshogy nem tudnék.
2022. ápr. 4. 10:20
 32/33 anonim ***** válasza:
86%

Mint írtam, ezek 2020-as adatok, abból is csak 10 hónap. Meg kéne nézni azért 2021-es beszámolót is, de azt még nem tették közzé.

Sajnos manapság a beszámoló csak azt mutatja meg, amit a cég és a könyvelője meg akar mutatni, a beszámolók bő 90%-nak semmi köze a valósághoz.

2022. ápr. 4. 10:24
 33/33 A kérdező kommentje:
Köszi! Szerintem susmus van a háttérben, nem hinném, hogy havi 40 ezerért dolgozik valaki. Ebbe nem megyek bele! Maradok alkalmazott a munkahelyemen, nem kell nekem nav vizsgálat meg bírságok.
2022. ápr. 6. 09:10
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!