Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Egyéb kérdések » Szállítmányozó cégben a 12...

Szállítmányozó cégben a 12 milliós évi árbevétellel mennyit lehet keresni valójában?

Figyelt kérdés

Barátom cége, be akar vonni engem is. 12 milliós éves árbevétele van a cégének, egy régi 20 éves azt hiszem Renault kisteherautó van a cégében, azzal dolgozik. Elmondása szerint havi 1 milliót keres így, annyit visz haza. Azt szeretné ha én vennék a saját pénzemen egy autót és bedolgoznék neki, alapítanák egy céget erre vagy egyéni vállalkozást váltanék ki. A munkák után 30%-ot tenne el, annyit számláznánk mint megbízás általi sikerdíj, közvetítési díj (valamk ilyesmit mondott). Azt mondja ne hezitáljak mert a havi 700 ezer így is meglenne nekem fixen.

Pénzügyi területen dolgozó ismerösöm annyit mondott az egészre, hogy szép az a 12 millió, de a 35-40%-át viszi az állam, plusz tankolnia is kell, plusz amit nekem nem mondott, hogy 3 fös létszám van a cégében, magyarul 2 föt alkalmaz, fizetést kapnak. Végülis egyedül nem lehet rakodni amit csinál. Szerinte így jó ha a havi 1 millió eredményböl valójában keres nettó 300 ezret. Adók, könyvelési díj, alkalmazotti bérek, engedélyek. Ezekröl nem beszélt nekem a haver. A pénzügyes szerint örülhetek ha 200 nettót megkeresek, ami a jelenlegi fizetésem. Viszont kéne invesztálnom egy autóba, meg a cégalapítás se 2 forint.

Kérlek segítsetek! Igaza lehet nagyjából a pénzügyes ismerösömnek? Pedig olyan jól hangzott a havi 700 ezres kereset. Még reménykedem azért benne, hátha valahogy tényleg kijönne.

2022. ápr. 3. 09:33
1 2 3 4
 21/33 anonim ***** válasza:
Akkor írd meg privát!
2022. ápr. 3. 20:56
 22/33 anonim ***** válasza:
Vagy rakd be ide a teljes beszámolót, cégadatok nélkül...
2022. ápr. 3. 21:01
 23/33 anonim ***** válasza:
0%
Kamu cégről nem tud adatokat bemásolni!
2022. ápr. 3. 21:26
 24/33 anonim ***** válasza:
83%

"autó és a velejárók, ugye nem elszámolhatóak ill nem éri meg.."

Kb. a gondok itt kezdődnek, de ne vedd magadra a futárok 90%-a így van ezzel és keres állításuk szerint 1 milliót is akár . Üzemanyag, szervízköltség, áfa stb. nélkül :-)

2022. ápr. 4. 05:35
 25/33 A kérdező kommentje:
Elküldtem a 21-nek privátban. Kérlek ne tegyed ki nyílvánosan a cég nevét!
2022. ápr. 4. 08:33
 26/33 A kérdező kommentje:
23 milyen rosszindulatú vagy
2022. ápr. 4. 08:33
 27/33 anonim ***** válasza:
73%
Én már a 16-os válaszomban kértem, nekem bezzeg nem küldted el :P
2022. ápr. 4. 08:37
 28/33 A kérdező kommentje:
Elküldte, azt hittem egy ugyanaz a válaszoló mivel nincsenek nevek kiírvs
2022. ápr. 4. 08:47
 29/33 A kérdező kommentje:
*elküldtem
2022. ápr. 4. 08:47
 30/33 anonim ***** válasza:

Nézd meg a beszámolóját. Igaz, hogy még csak a 2020-as van fent, de az elmondottak alapján érdemben nem változott 21-re. Az árbevétel valóban 12 millió (igaz, csak 10 hónapra), de ott van rögtön az anyagjellegű ráfordítás 3,8 milli (ide tartozik többek között az üzemanyagköltség, biztosítások, útdíjak, szervizek, bankköltségekt etc). Személyi jellegű ráfordítások 7 millió (alkalmazottak bére, járulékaik). Az amortizáció és egyéb ráfordítások újabb 1 millió. Adózás után 400 ezer forint maradt. Mindez 10 hónapra. Ez 40 ezer forint havonta. Ez napidíjnak okés lenne, havinak elég karcsú.

Nyilván ez papír szerint csak persze. A valóságot nem lehet tudni, mert azért bőven szoktak a magyar kkv-nál mutyik lenni, meg szürke/fekete pénzek, borítékok, stb stb.

2022. ápr. 4. 09:14
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!