Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Egyéb kérdések » Szállítmányozó cégben a 12...

Szállítmányozó cégben a 12 milliós évi árbevétellel mennyit lehet keresni valójában?

Figyelt kérdés

Barátom cége, be akar vonni engem is. 12 milliós éves árbevétele van a cégének, egy régi 20 éves azt hiszem Renault kisteherautó van a cégében, azzal dolgozik. Elmondása szerint havi 1 milliót keres így, annyit visz haza. Azt szeretné ha én vennék a saját pénzemen egy autót és bedolgoznék neki, alapítanák egy céget erre vagy egyéni vállalkozást váltanék ki. A munkák után 30%-ot tenne el, annyit számláznánk mint megbízás általi sikerdíj, közvetítési díj (valamk ilyesmit mondott). Azt mondja ne hezitáljak mert a havi 700 ezer így is meglenne nekem fixen.

Pénzügyi területen dolgozó ismerösöm annyit mondott az egészre, hogy szép az a 12 millió, de a 35-40%-át viszi az állam, plusz tankolnia is kell, plusz amit nekem nem mondott, hogy 3 fös létszám van a cégében, magyarul 2 föt alkalmaz, fizetést kapnak. Végülis egyedül nem lehet rakodni amit csinál. Szerinte így jó ha a havi 1 millió eredményböl valójában keres nettó 300 ezret. Adók, könyvelési díj, alkalmazotti bérek, engedélyek. Ezekröl nem beszélt nekem a haver. A pénzügyes szerint örülhetek ha 200 nettót megkeresek, ami a jelenlegi fizetésem. Viszont kéne invesztálnom egy autóba, meg a cégalapítás se 2 forint.

Kérlek segítsetek! Igaza lehet nagyjából a pénzügyes ismerösömnek? Pedig olyan jól hangzott a havi 700 ezres kereset. Még reménykedem azért benne, hátha valahogy tényleg kijönne.

2022. ápr. 3. 09:33
1 2 3 4
 11/33 anonim ***** válasza:
12 milliós árbevételből 0 Ft lesz az adózott eredmény...
2022. ápr. 3. 11:28
 12/33 Hintalow ***** válasza:
Meg aztán ha 300-400 a vège, az (számomra legalábbis) nem èrieg ennyi szenvedèsèrt, ennyit megkeresek H-P úgy, hogy 9 körül beesek az irodába, ès 16:30-kor már megyek haza, nincs semmi feleőssèg.
2022. ápr. 3. 12:35
 13/33 A kérdező kommentje:

Hu köszi szépen mindenkinek! Rámentem a opten.hu-ra, ott 12 millió valamennyit írnak az éves árbevételre. Valószínüleg baleknak kellenék tényleg. Nem KATA-s a srác, most mondta az ismerösöm, hogy Kft. nem lehet az és ez egy Kft. Én bújtatott munkába nem mennék bele semmiképpem! KATA-sként hitelre se lennék jó, mint most az alkalmazotti bérrel. Annyit nem érne, ha ugyannyit keresnék.

Viszont nem értem mire jó ez neki? Talán valójában azt akarja, hogy a mostani munkáit elvégezzem helyette, ö elküldi az egyik emberét akit fizet és így ö jobban járna? Én meg kb ugyanott. Erre gondoltam. Annak a két embernek szerintem minimálbért fizethet, mert nagyon tudatlanok, közmunkásnak is rosszak voltak, italozók!

2022. ápr. 3. 12:51
 14/33 anonim ***** válasza:
Árbevételre vagy adózás előtti eredményre írnak annyit?
2022. ápr. 3. 12:57
 15/33 anonim ***** válasza:

A beszámoló portálon nézd meg mennyi az adózott eredménye,annyi marad meg neki,ha mindez kifizetett.

Természetesen ebben nincs benne ami nem hivatalos.

2022. ápr. 3. 13:34
 16/33 anonim ***** válasza:
Írj egy adószámot, akár privátban és küldök egy minielemzést a cégéről.
2022. ápr. 3. 14:13
 17/33 anonim ***** válasza:

Kérdező miért nem írod le a cég nevét???, esetleg nem valós a kérdésed?

Ha pl. könyvet írsz és ahhoz kell ilyen háttértörténet, akkor írd bele azt, hogy a haver meg akarja duplázni/triplázni a módszerrel a jelenlegi nyereségét azáltal, hogy leveszi a bevételből az eddigi nyeresége 2-3X-át és a maradékból te csinálod meg a melót...

2022. ápr. 3. 15:05
 18/33 anonim ***** válasza:
54%

10-es nem hinném, hogy merész lenne, csak felhívtam a figyelmet olyan általános költségekre amiket a katasok elfelejtenek számolni, számítani kiemelve, hogy nincs költségük :-).

Mivel kft mellett az ev. többes jogviszonyban nem feltétlen fizet adót, csak kivét után így olcsóbb is lehet a katatól, vagyis nem feltétlenül éri meg a katázás szerintem.

Tárgyi eszközök meg nyilván a cég értékét növelhetik, ha nem a legolcsóbb cuccokból meg a Kata miatt nem elszámolt költségtételekből épül fel.

Amiből apporttal lehet akár egy másik tőkeerős kft., ev. megszüntetés helyett is anélkül hogy bele kellett volna invesztálnia bármit is.

Igaz ezek már messze túlmutatnak egy katas ev. eredményességén, ahol a kivét kb. az egyetlen szempont szinte a vállalkozás fejlesztése helyett. :-)

2022. ápr. 3. 15:19
 19/33 anonim ***** válasza:

18, igen, biztos van jobb a katánál, de 8-9 millió árbevételem lesz az ev-ből idén esetlegesen elszámolható költségem nincs (ha esetleg nem katás lennék) autó és a velejárók, ugye nem elszámolhatóak ill nem éri meg, könyvelő, kata, hipa (nálunk tavaly 0 volt, idén 25k), kamarai díj, ritkán szállás… idén különadó se lesz várhatóan….kétévente veszek egy mv cipőt, amit idéntől a kftben fogok költségként elszámolni - munkaeszközt kapok, mivel egyik multi sem fog hálózati hozzáférést adni egy magán laptopnak

Szóval hidd el, hogy tudom, hogy mennyi a valós költségem, sőt a könyvelőm is tudja… nem véletlen vagyok katás és nem véletlen maradtam a kft mellett is katás ev. (És legalább augusztusig szüneteltetni sem tudom, ugye…nyilván meg fogok tőle szabadulni jövőre, mert felesleges lesz)

Szóval kapásból állítani, hogy ha azt állítom x a költségem, szerinted meg nem annyi akkor az több, mint vicces. Nem mellesleg fillérre pontosan tudom a költségeket, mert minden ev-vel kapcsolatos számlát az ev bankszámlájáról egyenlítek ki.

2022. ápr. 3. 15:40
 20/33 A kérdező kommentje:

Sziasztok. Nem merem kiírni a cégnevet, mert félek hogy bajom lesz belöle.

Nettó árbevétel**

12 378 ezer Ft (2020. évi adatok)

Ez van róla adat.

2022. ápr. 3. 20:49
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!