Az emberek tenyleg ennyire nem ertenek a penzhez?
Mert a nagyon alacsony színvonalú közoktatás (ált, középiskola), nem az életre készíti fel a fiatalokat.
Hiába írom, hogy van megoldás javaslatom a közoktatás (ált, középiskola) válságának reformjára, süket fülekre talál.
Amúgy, ami a fenti, kérdésed alatti válaszodat illeti, nem mindenkinek van felesleges, elbukni való pénze.
Ezért teszi az adott ember magyar állampapírba a pénzét. Vagy, ha tud, lakást, házat, garázst vesz.
Értelmes ember tudja, hogy a tőzsdézéshez, stb. komoly háttérismeret, tapasztalat kell.
Amúgy, ha már pénzügyi ismeretek, kiszámoló akadémia a youtube-on, elég jó alapokat ad.
Tegyük fel, a tegnapi napon 380huf/eur árfolyamon veszel euró alapú kötvényt.
Két év múlva vissza akarod váltani, de az árfolyam 310huf/eur.
Mennyit is buktál akkor ezen? 🤔
Úgy tűnik itt nem mindenki hülye, csak te. 😃
Másodiknak is igaza van.
Amúgy vicces, hogy úgy hülyézel le másokat, hogy még az anyanyelved hibátlan használatára sem vagy képes. "Lássák" az emberek??
Első meg nagyon értelmes választ adott.
Logikusan érvelt, bizonyítva.
Utólag mindig könnyű okosnak lenni. :)
Aki nem ért különböző befektetési formákhoz, köztük egyébként én sem és nincs is olyan pénzem, amire azt mondanám nem gond, ha elveszítem, így a tudás és a felesleges pénz hiánya miatt nem vállalnék túl nagy kockázatot. Ellenben az 5, vagy 7% is pont 5-7%-kal több, mint a 0, tehát nyilván inkább ezt vállalom, mint a pénzem rohamos és biztos elinflálódását.
Ettől még nem nevezném magam pénzügyi analfabétának, szerintem jól lavírozunk az életben és azt látom, hogy azért sokkal magasabb szintű tudást sikerült magamra szednem így is, mint átlag embernek. DE! Akkor is azt mondom, hogy pénzügyekben könnyű utólag okosnak lenni, vagyis mondjuk évek távlatából azt mondani, hogy jól tettem, hogy euróba tettem a megtakarításom anno, vagy jól tettem, hogy akkor vettem lakást és hülye volt, aki nem.
Nem, nem volt hülye, csak akkor nekem erre volt lehetőségem és azt adta ki az agyam, hogy ezt tegyem és bejött. Másnak meg éppen nem. Ettől még lehet, hogy legközelebb fordítva lesz, mert senki nem lát a jövőbe. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!