Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Tenyleg vannak olyan emberek,...

Tenyleg vannak olyan emberek, akik nem akarnak vezetok lenni?

Figyelt kérdés

Akar munkahelyen, akar maganeletben. Most nem az alkalmassagra gondolok, hanem attol fuggetlenul a szandekra, hogy valaki direkt inkabb atadja a vezeto szerepet masnak, hiaba lenne neki is eleg intelligenciaja hozza.

En azt hittem ez ilyen alap dolog, hogy mindenki “fonok” akar lenni, csak vannak akiknek megvan hozza a kiallasa, van akinek meg nincs.

2021. ápr. 3. 18:23
1 2
 1/16 anonim ***** válasza:
93%

igen, vannak akik nem szeretik az ezzel járó felelősséget.

Sokan a főnökségben csak azt látják, hogy parancsolgat, meg jól keres, de nem csak erről van szó.

2021. ápr. 3. 18:25
 2/16 anonim ***** válasza:
100%
Igen pl én
2021. ápr. 3. 18:26
 3/16 anonim ***** válasza:
100%

Azt vettem észre, legtöbb esetben pont az intelligencia miatt nem akarnak vezetők lenni, mert átérzik milyen felelősség, esetleg túl is gondolják, vagy csak reálisan látják, hogy belőlük nem lenne jó vezető.

Míg a "buta" ember nem látja azt, hogy milyen munka van az ilyesmi mögött, csak azt látja, hogy dől a lé.

2021. ápr. 3. 18:28
 4/16 anonim ***** válasza:
100%

Igen, én például nem szeretnék vezető lenni,mert túl sok a negatív példa és nem bírnám a stresszt.

A magánéletben a páromnak is hagyom hogy vezessen de persze nem vagyok papucs,és ő sem uralkodik rajtam,csak ő könnyebben dönt és határozottabb némileg.

2021. ápr. 3. 18:33
 5/16 anonim ***** válasza:
100%
én jelenleg csoportvezető vagyok, de ha felajánlanák se lépnék feljebb(alkalmazottként). A csoportommal szeretek dolgozni, viszont a felettesem napi 8 órát ül az irodájában és ebből 4-5 óra netes meeting. Én az eremet felvágnám az tuti.
2021. ápr. 3. 19:00
 6/16 anonim ***** válasza:
100%

Nem szeretnék vezető lenni. Sose vágytam erre. Főiskolán magyarázták mindig hogy "ti vezetők lesztek". Jaj..

Ahol dolgozok ott làtom, nem csak annyi a vezető dolga, hogy felszedje a sok pénzt. Bár jól keresnek az igaz, de nagy a felelősség. Ő dönt mindenről. Ha az alkalmazott elront valamit, akkor úgyis neki mondják, ő hozza helyre, ő magyarázkodik az alkalmazott helyett. A munkavállalók közt mindig van konfliktus. Azt is neki kell megoldani. Stb stb.

Én nem is lennék alkalmas erre, nem szeretem senkinek megmondani, ki mit csináljon.

Alkalmazottként elvégzem a munkám, 4-kor hazamegyek és nem kattogok a céges dolgokon. A fizetésem megkapom rendesen. Igaz nem annyit mint egy vezető, de elvagyok.

N

2021. ápr. 3. 19:02
 7/16 anonim ***** válasza:
85%

Én sem szeretnék vezető lenni, nem a felelősség miatt. Multinál pl annyit jelent a vezető pozi, hogy 8 órából 7-et ülsz meetingen amiből jó ha fél óra hasznosan telik, a többi meg 'bullshit'. Párom vezető, nagyon elege van már belőle. A beosztottjai főleg most home officeban alig dolgoznak, de az ő főnöke meg elvárja, hogy minden határidőre kész legyen. Ez annyiban merül ki, hogy napi 7 órát meetingel minden hülyeség miatt és 4-5 órán keresztül meg a beosztottjai helyett dolgozik és ez megy minden nap. A cégnél nem szokás a kirúgás, kb bármit meg lehet velük tenni. Páromnak valójában semmi szava nincsen, nem rúghat ki embert de még kb meg sem fenyegetheti kirúgással, kb nyalnia kell olyan embereknek, akik lusták dolgozni, mindent mismásolnak. Nyilván azért, mert eléggé hiányszakmában dolgozik és nem engedhetik meg maguknak, hogy nagy legyen a fluktuáció. Bármikor visszamenne sima alkalmazottnak, ugyanezt a munkát végezné csak a 7 órás meetingeket leszámolva. Lassan új munkát fog keresni, de már alkalmazottként, pedig több ajánlatot is kapott vezetőként.

Ezzel csak azt akartam mondani, hogy minden cégnél másképp néz ki egy vezető pozíció, mások a feladatkörök, nem mindenki szeret meetingen ücsörögni napi 5-7 órákat és a vezetőség seggét nyalni + a beosztottjai seggét is nyalni miközben rohadtul nem dolgoznak, nem érdemlik meg.

Nézz utána az 'x y elméletnek'. Egy pszichológus elmagyarázza, hogy 2 féle ember létezik, egy aki inkább munka és felelőssegkerülő (inkább gyári munkások) és egy aki pedig hajhássza a kihívásokat és szeretne teljesíteni (általában szellemi munkások). Nagyon jól leírja mindkét típus motívációját. Nem hiába vannak emberek, akik ugyanannál a gyárnál ugyanabban a pozícióban mennek nyugdíjba, mint ahol elkezdtek dolgozni. Ezek a fajta emberek meg sem értik a motívációt a te ambícióid mögött, szerintük elégedj meg egy átlag fizetéssel, szülj egy pár gyereket CSOKért aztán boldog leszel. Mindig add a minimumot, csak legyen vége a napnak. A másik típus meg 1 hónap után kb felkötné magát egy ilyen munkától/munkahelytől.

2021. ápr. 3. 19:29
 8/16 anonim ***** válasza:
86%
Persze, rengeteg ilyen ember avn. Nekem van olyan kollégám aki volt vezető, de nem bírta idegileg és inkább dolgozik kevesebb bérért ugyanazon a területen, de nem vezető beosztásban. De lehetne mondani a BDSM-et is. Ha nem lennének olyanok akik nem akarnak dominánsak, irányítók lenni, akkor nem létezne az egész témakör
2021. ápr. 3. 19:54
 9/16 anonim ***** válasza:
100%
Munkahelyen biztosan nem akarok. Ami az emberi kapcsolatokat illeti, ott sem kifejezetten a stílusom, egyszerűen nagyon kevés dolog van, amivel kapcsolatban határozott, kompromisszumot nem ismerő álláspontom van (hosszú távú, fajsúlyos döntések, értékrend beli kérdések, ilyesmi). Rádumálható vagyok sok mindenre, mert miért ne, viszont szabad akaratomból szeretek igent mondani, nem azért, mert a "kötelességemnek" érzek bármit is.
2021. ápr. 3. 20:09
 10/16 anonim ***** válasza:
100%
Én is ilyen vagyok. Soha, sehol nem akarok vezető lenni semmiben. Munkahelyen felajánlotta a főnök, hogy szívesen intéz nekem iskolát, hogy lehessek gépbeállító és akkor lehetnék úgymond kisfőnök, de mondtam, hogy biztos, hogy nem. :D Én nagyon szeretem a szolga szerepet, hogy megmondják nekem, hogy mit csináljak, én pedig azt csinálom és mindenki örül. Ő is, mert jól végzem a munkám és én is, mert nekem is jó érzés, hogy jól végzem a munkám és tudom teljesíteni az elvártakat. Fizetés is bőven jó, úgyhogy nekem nincs szükségem ennél többre abszolút.
2021. ápr. 3. 20:15
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!