Tenyleg vannak olyan emberek, akik nem akarnak vezetok lenni?
Akar munkahelyen, akar maganeletben. Most nem az alkalmassagra gondolok, hanem attol fuggetlenul a szandekra, hogy valaki direkt inkabb atadja a vezeto szerepet masnak, hiaba lenne neki is eleg intelligenciaja hozza.
En azt hittem ez ilyen alap dolog, hogy mindenki “fonok” akar lenni, csak vannak akiknek megvan hozza a kiallasa, van akinek meg nincs.
Eddig MINDEN munkahelyemen vezetőt akartak csinálni belőlem kb. fél-egy éven belül. (Csoportvezető, osztályvezető, ilyenre kell gondolni.) Én ebből mindenhol kitáncoltam. Egyik helyemen, pénzügyi osztályon pl. összebeszéltünk az egyik kolléganővel, hogy legyen inkább ő (tudtuk, hogy ha én nem vállalom, őt fogják nyaggatni vele). Ő elvállalta minden gond nélkül, pedig messze nem volt meg az a végzettsége, mint nekem. Viszont valahogy talpraesettebb volt, szóval én örültem neki, hogy a keze alatt dolgozhatok. Volt, ahonnan viszont eljöttem, mert miután nem vállaltam, bár tudomásul vette a gazdasági igazgató vagy főkönyvelő, de rám szállt ezért, és így felmondtam.
Én egyszerűen nem szeretek mások munkájáért felelni. Szeretem, ha van egy önálló munkaköröm, azért felelek, de embereket koordinálni nem, előbb halnék meg.
Végül már 10 éve szabadúszó vagyok, nekem így a legjobb.
Ja, még annyit (11-es vagyok), hogy voltam pl. multinál állásinterjún, jó és szép az önletrajz, végzettségek, szakmai tapasztalatok, stb. És akkor megkérdezi a a HR-es, hogy "és mi az oka, hogy soha nem volt vezető?"
Erre mondtam neki, hogy mert nem vagyok vezető típus. Na de hogyhogy, amikor diplomás közgazdász. Hát mondtam neki, hogy attól, hogy szerez egy diplomát, szerintem az ember alaptermészete nem változik meg, nem lesz hirtelen vezető típus. (Az Istennek nem akarta megérteni.)
Nekünk a Minoségbiztosítás azegészségügyben tárgyból az egyetemen volt kórházmenedzsment szimulációnk. Reggel 9-től este 8-ig. 5 évig menedzseltünk egy kórházat 3 fős csapatokban.
Utána nemhogy fezetői szerepkört, de még táblázatot se akartam látni egy hónapig...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!