Fiatalok, mi a taktikátok az első saját lakásvásárlásra? Hogyan forgatjátok meg a pénzt?
Idétlen válaszok nem kellenek, pl. olyan párt kifogni, akinek van lakása.. vagy illegális dolgok.
Tehát itt a spórolásról van szó legális keretek között.
Hitel felvevése? (Babaváró, CSOK)
"Szinglikent iszonyuan piszkosul nehez lakashoz jutni"
Sajnos tény. Közel lehetetlen vállalkozás manapság, hála a Fidesz családpolitikájának, hogy 3 kölyök után két kézzel szórják a pénzt, anélkül meg ülj le és kussolj...
#12: Mindjárt elkezdem sajnálni a 3 gyerekeseket. NEM KÖTELEZŐ elleni!
A baj az, hogy a CSOK-nak hála, ma már szinte csak akkor tudsz saját lakást venni, ha lefialsz.
Az igyenpénz helyett adtak volna kamatmentes hitelt és bármilyen lakásra (nem csak újépítésűre), akkor nem szálltak volna így el az ingatlanárak és mindenki jól járt volna (a gyerekes és a gyermektelen is). Így viszont a CSOK 10+10 milliója pont azt fedezi, amennyivel drágábbak lettek a lakások, az egyedülállóktól meg elvette a lehetőséget a saját lakásra.
Nem tervezek lakást venni, mert reálisan nézve szerintem semmi esélyem nincs és nem is lesz rá. Illetve igazából nekem nem is lenne célom a saját otthon, ha nem lennének ilyen drágák az albérletek.
A szüleim vagy úgy összességében a család nem tud benne segíteni anyagiakkal. Ők vidéken élnek a semmi közepén, én pedig tanulni, dolgozni, szórakozni vagy úgy egyáltalán “élni” szeretnék, így a szülőkkel való együttélés számomra sosem volt opció. Egyedülálló vagyok és szobát bérlek, ami még így sem nevezhető kimondottan olcsónak és a megélhetésre is kell költeni mellette nyilván. Olyan végzettségem van és olyan területen dolgozom és tervezek dolgozni, ami nem a megfizetettek köze tartozik (a piacképesek dolgok nem érdekelnek, ez van). Spórolok, de megtakarításom nincs és nem is lesz. Szóval így hitelt sem kapnék.
35 éves vagyok, és 2 éve vettem társasházi lakást, amit ki is adtam albérletbe.
A munkahelyemről meg az albérletből is, folyik be a pénz.
15 évet dolgozatam az Audiban, hogy meg tudjam venni, és nem bántam meg!
Tervezem, majd 2. lakás meg vételét is, aminek a törlesztőjét, ennek a 2 bevételi forrásból, fogom ki fizetni, és az is mehet albérletbe.
"Idétlen válaszok nem kellenek..."
majd pár sorral lejjebb:
"Hitel felvevése? (Babaváró, CSOK)"
Ezzel világossá is vált, hogy trollkodik a kérdező, de azért válaszolok mielőtt jelentem a kérdést.
Hiányszakma, B2 nyelvvizsga, leköltözés a határba Sopronba, ingázás Ausztriába évi nettó 34 000 eurós fizetésért. Bő 3 év alatt van mai árfolyamon 29 millió Ft a számlámon. Persze euróban (79 ezer párszáz). Ennyiből már hazaköltözhetnék és vehetnék 26 évesen egy kislakást a 13., 14. kerületben, de mi várna rám? Gyűjtögethetnék havi másfélszer ennyi munkaidőben, ötödennyi fizetésért vállalkozó pistikének az úszómedencére és a Ferrarira feketén. Ha még a csókpiramis is összeomlik, a lakásárak befagynak vagy csökkennek és természetesen eközben az Euro is folyamatosan csak felfele megy, 360, 370, jövőre talán 400 Ft lesz, akkor mi értelme? Így inkább kihúzom még itt a határban pár évig, utána döntök, hogy merre tovább.
Egyáltalán nem trollkodom.
Nyugodtan jelenthetsz, normális a kérdésem.
Hitelek közül most a babaváró és a CSOK éri meg, ha nagyobb családot akarsz. Kamatmentes egy gyerektől.. Szerinted miért van mostanában annyi házasság és babaszületés?
Idétlen válaszok: test árulása, fekete kereskedelem, adócsalás, egyéb alvilági ügyek..
Sugardaddy, gazdag pár kifogása... na ezek az idétlen válaszok nekem..
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!