Ha adóstárs vagyok egy ingatlan fedezetű hitelben, kaphatok még vajon saját célra lakásvásárlási hitelt, vagy ez már önmagában kizáró ok?
hm értem köszönöm.
Érdekli a bankot az ha havi rendszerességgel érkezik a számlára 300.000Ft, de ez nem igazolható jövedelem? Az igazolható jövedelmem 100.000Ft, ezen felül jön a 300. A logika azt diktálná hogy nem hatja meg a bankot ez gondolom. Illetve megoldás lehet egy másik ingatlan bevonása, akkor nagyobb az esély?
A helyzet úgy nézne ki hogy 20% önerőm van, az ingatlan kb 5.000.000 lenne összesen, tehát 4.000.000 kellene hitelre. Emellé jön hogy 100.000 a jövedelmem (igazolhatóan) és már adóstárs vagyok egy másik hitelben.
Esetleg lízing? Vagy a feltételek nem rugalmasabbak annyira hogy megérje?
Van olyan bank, ahol van olyan "fekete jövedelem", ami számíthat, ha bankszámlára érkezik.
A jövedelmed terhelhetősége nem változik attól, hogy van plusz ingatlan fedezetnek, a két feltételt külön külön kell teljesíteni.
Az ingatlan fedezet kérdése ott lesz lényeges, hogy a 20% önerő nagyon kevés bankban elég, ezért bekérnének még egy ingatlant, amire szintén jelzálog kerülne.
Normál esetben a saját jövedelmed elég lenne a saját hiteledre, de így, hogy adóstárs vagy már egy másik hitelben, kevés.
Értem, köszönöm a választ!
Lehet akkor egyszerűbb ha nem kapkodom el a dolgot, és tekintve ha megvan a havi 200 plusz, összegyűjteni többet mondjuk legalább 60%-ot, ami több idő viszont nem kell hozzá sok hitel.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!