Fiatalok, mi a taktikátok az első saját lakásvásárlásra? Hogyan forgatjátok meg a pénzt?
Idétlen válaszok nem kellenek, pl. olyan párt kifogni, akinek van lakása.. vagy illegális dolgok.
Tehát itt a spórolásról van szó legális keretek között.
Hitel felvevése? (Babaváró, CSOK)
"Hogyan forgatjátok meg a pénzt?"
"spórolásról van szó"
"Hitel felvevése? (Babaváró, CSOK)"
Most én nem értem csak, hogy te milyen választ vársz?
A hitel felvételhez nem kell egy nagy taktikai lángelmének lenni azért, na meg azt sem tudom számodra a pénzt megforgatni mit jelent
4-es, 5-ös
Szerintem a férjem vagy. 🤣😁🤗
Mi júniusban vettünk, nekünk ez volt a taktikánk:
4 évig spóroltunk, olcsó albérlet, olcsó nyaralás, használt kocsi. Közben folyamatosan törekedtünk, hogy fentebb lépjünk fizetésben (képzések, túlórák, plusz felelősségek).
4 év alatt összegyűjtöttünk egy csinos összeget. A maradékot mi is hitellel bővítettük ki.
2 szobás lakás, 30 millió, de szuper állapotban.
Megérte a 4 év, mert most belefér majd végre a hosszabb nyaralás és a jobb kocsi is.
De egyenlőre a lenullázott számlánkat is szépítgetjük! :D
Spórolás, szoba bérlés amíg össze nem jött az önerő. Autónk nem volt. Minimális önerővel megvettük a lakásunkat hitelre. Helyezkedtünk, jobb állásunk lett több fizetéssel. Én vállaltam másodállást is, úgyhogy 5 év alatt kifizettük a hitelünket különösebb megerőltetés nélkül, de azért odafigyelünk mire költünk.
Most családi ház a cél és reális esély is van rá talán. Beletesszük a lakásunkat, kb. 10 millió megtakarítást és 10 millió babavárót. Ez így 45 millió kb. 15 milliós hitelt még hajlandóak vagyunk bevállalni mellé. Nagyjából ez a terv.
Szinglikent iszonyuan piszkosul nehez lakashoz jutni
Marad a szulokkel eles
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!