VÁM megfizetése után a posta milyen jogon számláz fel random összegeket EU-n kívüli küldeményekre?
Az új szabályok szerint az EU-n kívülről érkező csomagok (ebay) VÁM kötelesek, amit az ebay rendez, azaz kifizeted a rendeléskor.
De amikor megérkezik a csomag, a posta random 900-1500Ft-ot még ráterhel, mert állítólag ő rendezi a VÁM-ot.
De könyörgöm, én már kifizettem a VÁM-ot az ebay-en. És ez rendszeresen megtörténik. Néha pedig terhelésmentesen érkezik meg a csomag ugyanonnan.
Tehát 500Ft-os cucc 850Ft helyett 2000Ft-ba kerül.
Persze hiába reklamálja meg az ember, elutasítják.
Veletek is történt már ilyen?
Szerintetek melyik fogyasztóvédőhöz kellene fordulni, mert ez felháborító.
Vagy a sok csalót a posta vezetéséből mind a börtönbe kellene küldeni, Viktorral együtt?
Azt azert tisztazzuk:
VÁM: egy plusz ado bizonyos termek tipusokra amit a nav szab ki. Jellemzoen nagyobb erteku cuccok al natszik. Szamtech kutyukre pl asszem nincs vam.
Afa: ez egy ideig izonyos ar felett kellett. Most mar minden eu-n kivuli termekre rapakolodik. Ez 27%. Ezt szamolja automatokusan ra az ebay es aliexpress.
Es akkor van a vamkezelesi dij amit a postanak fizetsz azert mert dolgoznak a csomagoddal. Legalabbis azt mondjak.
Tehat 3 kulonbozo dijrol beszelunk.
"Az igazi rablás a vámkezelési díj, amit a Posta rádob."
minden posta rádob, a német is. 6 eurót felszámol kezelési költségként. Ezen szoktam röhögni, hogy rengetegen rendelnek 1-2 eurós cuccokat, erre meg jön rá a 6 euró...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!