Mibe fektetnél 2 milliót?
A garázs jutott eszembe hirtelen, ami ha jó helyen van értékálló, illetve kitudom adni is.
Ti mibe tennétek ennyi pénzt?
(Gyors ütemben fejlődő városban élek).
Garázs manapság nem igazán éri meg szerintem. Ott kezdődik, hogy kétmillióért nem igazán lehet venni. Nálunk egy egybeállós alapgarázs, víz nélkül kb 5-6 millióért megy (nem budapest), kiadni meg 40-50 között lehet. Viszont ugye garázst más szabályok alapján lehet kiadni mint lakóingatlant és plusz önkormányzati adó is van rá.
De ha felétek van normális garázs 2 milkóért, amit legalább 40ért ki lehet adni, akkor megérheti, bár több vele a macera szerintem. Én 2 milliót nem biztos, hogy garázsba raknék.
Az a 40e huf éves szinten 24% haszon (most adókkal, egyéb ktg-gel nem számoltam). Az nagyon sok. Spontán azt mondanám, hogy nálunk itt Győrben olyan 20-30-ért lehet garázst/mélygarázsi helyet kiadni. De ugye itt sem 2 mio egy garázs, hanem inkább duplája.
Lényeg a lényeg, hogy egy garázs kiadása jó hasznot hoz, és szerintem egyáltalán nincs vele macera, mint pl. egy lakással. Kevés az esély, hogy a garázst "lelakják".
Köszi!
Egyéb javaslatokat is várok :)
Én időhiány miatt leginkább semmibe.
Jó dolog az ingatlan, csak az önkormányzat (kénye kedve szerint) bármit adóztathat (előbb utóbb adóztat is) ami nem lakóingatlan besorolású. Sorgarázs/ úszótelek esetén hallottam már közösköltségről is.
Nevezheted bárminek, ha kiadás,
bérlőd meg nincs, vagy nem annyiért mint tervezted.
Másik fele a biztonság...
5 perc szétszedni egy garázsajtót hacsak nem valami milliós ajtó védi.
Vannak jó kis akksis barkácsgépek, töménysav a zárba stb.
Húsz perc alatt bármit kirámolnak ha bejutnak, még te sem érsz oda, nemhogy a járőr.
Max úgy lehet ez érdekes, ha kötsz rá zsíros biztosítást, és csinálsz egy önbetörést, de ez is max egyszer lehet eljátszani, és van vele bőven rizikó, meg illegális is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!