30 évesen 20 millió forint milyen?
Figyelt kérdés
Néha úgy gondolom, hogy nagyon jó, főleg ha a kortársaimat nézem… De igaziból meg egy normális budapesti lakásra sem futja belőle. Lehet, hogy a kortársaimnak sokkal több/kevesebb van, szóval igaziból fogalmam sincs milyennek számít ez manapság. Hitelem nincs, autóm nincs, örökölt pici lakásban élek. Szerintetek?2021. szept. 4. 14:50
11/25 anonim válasza:
#2 te írtad. Egy kis lyukban rohadsz, nincs autót, nincs családod.
12/25 anonim válasza:
Nem a birtokolt javak határozzák meg az ember minőségét.
Jó ezt észben tartani.
13/25 A kérdező kommentje:
#11 Tanulj meg akkor olvasni.
Nem írtam, hogy nincs családom. Van családom és nagyon szeretem őket. Köszönöm, de nagyon jól érzem magam a pici lakásban (nem “egy lyukban rohadok”), autóra pedig nincs szükségem.
Lehet, hogy valóban kp-ban és befektetésekben ez a pénz sok (bár ezt annyira nem hiszem), de lehet, hogy a velem egyidőseknek pl azért nincs mert elköltötték drága autóra/lakásra/házra/akármire.
2021. szept. 4. 18:27
14/25 anonim válasza:
Vagy mert nem örökölnek 30 éves korukra ingatlant, és nem keresnek annyit amiből 30 éves korukra 20 milliót össze tudnának spórolni.
15/25 A kérdező kommentje:
13#
Igen, ez is lehet. De rólam sem tudják az ismerőseim, hogy nincs hitelem és hogy mennyi pénzem van (ahogy én se róluk)… Ezért merült fel a kérdésem.
2021. szept. 4. 18:32
16/25 anonim válasza:
15. És a közeli család, vagy 1-2 gyerekkori barátod, bizalmasod?
17/25 A kérdező kommentje:
16# ők igen
2021. szept. 4. 19:33
18/25 anonim válasza:
5m megtakarításom van 27 évesen, de csak mert szülőkkel lakok, nem kell albérletet fizetnem, és azt a kaját eszem ami itthon van. Érettségi után mellé fogtam szakmaválasztással, így mindig is csapnivaló fizetésem volt. Ingatlanom, kocsim, nyilván nincs, ha a szüleim nem segítenének így és önállóan kéne éljek, valószínűleg egy forint megtakarításom nem lenne, és hónapról hónapra élnék a fizetésből.
19/25 anonim válasza:
Majdnem 6 évi nettó átlagbéred van félretéve. Ennyi a legtöbb embernek soha nem is lesz, nemhogy 30 éves korára. Saját lakásod is van. Ha jól forgatod 40-45 éves korodban lazán visszavonulhatsz.
20/25 anonim válasza:
Utolsó...
Kérlek mondd el a titkot, hogyan kell 20 milliót 15 év alatt úgy "megforgatni" hogy visszavonulhasson?!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!