Ha 26 évesen van 4 millió forint megtakarításom, az jónak számít?
2 éve dolgozom teljes állásban, előtte egyetemen tanultam.
26/N
Igen, nagyon jónak. Az emberek 80%-ának fizetéstől függetlenül (!) semmi értelmezhető méretű félretett pénze nincs.
Rengeteg embernek nem a kevés fizetésével van a gond, hanem az agyával, azért nem tud takarékoskodni. Nagyon sok embernek tök mindegy, hogy 200 vagy 400 vagy 600 ezres fizetést adnál, ugyanúgy elb @szná az egészet hó végére. Te nem és ez már önmagában kiemel (sajnos) az átlagból
Én is 26 éves vagyok, viszont nekem csak 1 misi van, amiből egy lézeres szemműtétet és egy utazásomra költőpénzt fogok szánni, utána én is rástartolok arra, hogy a spórolásból legyen egyszer egy saját ingatlan, és úgy gondolom menni fog.
Én 1,5 éve külön élek és az MSc is fizetős volt(szerencsére nem kellett diákhitel, mert a fizetésemből raktam félre).
Hidd el, jó az az összeg amit félreraktál, csak így tovább!
VALÓSÁGBAN: Igen.
GYAKORIN: Nem, mert itt mindenkinek volt már saját vállalkozása 14 évesen, vagy a prolibak, multinál dolgoztak 12 évesen, havi 800.000-ért.
Ha jól értem 2 év alatt raktál félre 4 milliót. Akkor 10 év múlva 36 éves korodra lenne csak így 24 milliód. Azért ez már égy lakás önerejének a nagy része.
Plusz manapság mindenki szingli fejjel gondolkozik, de amikor lesz egy párod, úgy is összeadódnak a megtakarításaitok (nem szó szerint) és a tiédnél több pénzből fogjátok tudni tervezni a jövőt.
Van férjem de a megtakarításaim külön vannak kezelve.
Igazából emiatt tartok, amit említettél is, számomra a 36 év saját ingatlanra eléggé kitolódott kor már. Albérletet gyerekkel nagyon nehéz megoldani, pláne, hogy Budapesten a jobb lakások, ahol engedélyezik a gyermeket is, 180 ezer forintnál kezdődnek, ami igazából már egy elég jó hiteltörlesztő összeg havi szinten. Viszont lakáshitelre maximum 15 milliót vennék fel, ennél többet nem éreznék biztonságosnak, a CSOK pedig alapból nem játszik nálam. (Valószínűleg mire a gyerekvállalásig jutok, már nem is lesz érvényben).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!