Nektek van megtakarításotok? Tudom, ez sokmindentől függ, de 30 évesen mindössze 250 000 forint megtakarításom van. Pedig 8 éve dolgozom. Nektek ha pl 1 millió forintot ki kellene fizetni valamire, akkor ki tudnátok?
25 éves végzős egyetemista vagyok és 3 millió ft megtakarításom van. A szüleim szegényebbek, nekem már most több pénzem van náluk. (Bár saját hitelmentes lakás nekik van, megtakarítás szinte semmi és a fizetésük is alacsony.)
Pénzügy szakon végzek, az eddigi pénzem pedig úgy lett, hogy évek óta Angliába járok ki dolgozni nyaranta két hónapra. Most nyáron pl. 1,6 milliót kerestem, amiből a költségek (kaja kint, repjegy, stb) is hazahoztam 1,3 milliót.
Most oszinten 30 evesen nem tudod elkepzelni a lehetseges valaszok variacioit???
Van aki 20 evesen milliokkalmrendelkezik van aki 60 evesen semmivel.
A ketto kozott meg barmi lehet. Most oszinten ezen mi a bonyolult?
Nekem még régről van párszázezer forintom.
Sajnos amióta dolgozom, csak fogy ez a pénz.
Rengeteg variáció történhet, ami miatt a pénz csak fogy, nem szabad egy ember felett azonnal pálcát törni
"Rengeteg variáció történhet, ami miatt a pénz csak fogy, nem szabad egy ember felett azonnal pálcát törni"
99%-ban emögött pusztán az van, hogy nem is akarnak félrerakni, majd lesz valahogy.
Van aki milliós bevételek mellett is máról holnapra él, más meg minimál fizetésből is félretesz.
# 9
Én aránylag jól félretettem nettó 150-200 ezer forintból, de nagyon sokszor jött olyan esemény, ami lenullázta az egészet.
Még így is azért lehet egyáltalán meg az a párszázezer Ft, mert nem fogyott a vésztartalékból annyi, mint amennyit a milliós nagy kiadások (melyeknek fele vis major, másik fele befektetés jellegű) jelentettek.
Elégge fájó tud lenni az általánosításod.
Bár ha bemutatod, hogyan lehet havi 80-90 ezer forintból megélni, fejet hajtok előtted.
Ugyanis sok dolog történt az életemben, ami mellett ennyiből kellett volna megéljek, hogy hosszú távon megtakarításom legyen.
Ja, a havi 80-90-et legalább 4 éven keresztül mutasd be, rád van bízva, hogy szakadt cipőt, többször varrt kabátot hogyan veszel belőle.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!