Ha nem írtam alá munkaszerződést nem tehetnek semmit?
"Akkor ilyen alapon örökre bejelentve maradok náluk és postára fizetik a TB-met?"
Nem fizeti senki a "TB-det", munkáltató meg pláne nem. A "TB-nek" mondott, vagy azt "kiváltó" járulékot a dolgozó munkabéréből kell levonnia a munkáltatónak. Tehát ha nem kapsz a munkáltatótól bért, akkor nem is vonják le ezt.
De ez nem tartozik a történetedhez.
Egyszer már leírtam, hogy anélkül is ki tudnak jelenteni. Ők azért kötik az ebet a karóhoz, mert saját magukat akarják jogilag levédeni.
Azt is írtam már, hogyha a megajánlott szerződés nem tartalmaz semmi korlátozást, ami által Te hátrányba kerülnék akkor, ha utólag aláírnád, és próbaidő is szerepel benne, továbbá, ha most felmondanád és még próbaidő alatt ezt sikerül meglépned, akkor nyugodtan írd alá!
Ha nem írod alá, akkor nem írod alá, a foglalkoztató attól függetlenül ki tud jelenteni.
Ha nem teszi meg, akkor idővel a NAV egyeztetései alapján kibukik, hogy be vagy hozzájuk jelentve, mint dolgozó (biztosított), de havi bevallások Rólad nem érkeznek. Erre felhívja a figyelmüket a NAV és kéri a "korrigálást". Vagy nyújtsa be a havi bevallásokat Rólad, ha valóban ott dolgozol, ha pedig nem, akkor jelentsen ki, mint munkavállalót.
Ennyi a történet...
A fő kérdésedben munkaszerződést írtál. Valóban munkaszerződésről van szó, mert Nekem kezdenek kétségeim lenni? Vagy inkább megbízási szerződésről?
Nem mindegy. A munkajogviszonyt az MT szabályozza, míg a megbízási jogviszonyt a Ptk. Nem szabad keverni a kettőt!
Melyik van Neked?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!