Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Egyéb kérdések » Pénzkeresés komoly felelősség...

Pénzkeresés komoly felelősség nélkül. Milyen példákat tudsz mondani?

Figyelt kérdés

Tisztában vagyok vele, hogy a legtöbb pénzkeresés komoly felelősségel társul.

Ám van néhány olyan lehetőség, amelynél ez minimális.

Hogy egy példát mondjak, ha pl. szabadúszó üzletkötő vagyok jutalékért, vagyis kizárólag akkor jutok bevételhez, ha eladtam egy szolgáltatást (vagy terméket), ám a termékért már nem én felelek.

Ehhez hasonló példák érdekelnek. Ez gondolatkísérlet, szóval kérlek ne morális véleményeket, hanem konkrét javaslatokat adjatok, egy kutatómunkámhoz kell, és egyedül nincs rálátásom az összes eshetőségre.

Köszönöm!

2021. márc. 16. 10:55
1 2
 1/19 anonim ***** válasza:
65%
Meki.
2021. márc. 16. 11:02
 2/19 A kérdező kommentje:

Nem ilyenekre gondoltam. Ez függő viszony, számos eljárással, állandó számonkéréssel. Ott komoly felelősség is van, mégpedig a teljes munkaviszony alatt.

Inkább vállalkozási ötleteket várok.

2021. márc. 16. 11:04
 3/19 A kérdező kommentje:

eljárás helyett elvárás :D

2021. márc. 16. 11:04
 4/19 anonim ***** válasza:
92%
A jutalékos üzletkötéssel nem csak nagy felelősség nem jár, de sokszor fizetés sem :D
2021. márc. 16. 11:21
 5/19 anonim ***** válasza:
76%
Szerintem a felelősség szó értelmezésével lesz a probléma.
2021. márc. 16. 11:23
 6/19 A kérdező kommentje:

Nem is fizetésről van szó, hanem bevételről.

Te hogyan értelmezed ebben a kontextusban a felelősség szót?

2021. márc. 16. 11:45
 7/19 anonim ***** válasza:
75%
Nem mindegy, hogy ha mekis alkalmazottént odaégetek egy adag krumplit, vagy alkalmazás-fejlesztőként például szerződést szegnék azzal, hogy a csapatommal kicsúszok határidőből és adott esetben többmilliót bukik a megrendelő, vagy mondjuk orvosként gondatlanságból több ember halálát okozza.
2021. márc. 16. 11:53
 8/19 A kérdező kommentje:

Ez így igaz, de mindegyik felelősség a maga nemében.

Én olyan ötleteket gyűjtök, amelyeknél ez minimális.

pl. üzletkötésnél:

nem jön létre az üzlet -> nincs bevétel

létrejön az üzlet -> van bevétel, de a felelősség onnantól a szolgáltatóé, hogy betartja-e az ígéreteket

Egyáltalán van még ilyen?

(vélhetően nem az alkalmazotti munkakörökben találjuk meg ezeket)

2021. márc. 16. 12:07
 9/19 anonim ***** válasza:
38%
Recruitment.
2021. márc. 16. 13:01
 10/19 anonim ***** válasza:

Végiggondoltam és sztem ilyen nincs, mert végső soron felelősségre vonható az is, aki pl a szolgáltatóval köti meg az üzletet. Pl ha a legutóbbi példát, a recruitmentet nézem, ott a vállalatban ülő HR vezetőnek felelősséget kell vállalnia a választott szolgáltató teljesítményéért, mert az utca végén őt veszik elő egy rossz szakember kiválasztásáért, akkor is, ha a szolgáltató is megkapja a magáét.

Tehát önmagában a kérdés nem állja meg a helyét véleményem szerint, hiszen aki meghozza a döntést, azé a felelősség. Viszont ha nem kell döntened, akkor egy bizonyos anyagi lehetőségnél többre nem lehet számítani. Itt be is zárul a kör.

2021. márc. 16. 14:26
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!