Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Egyéb kérdések » Miért csak azok szerencsések...

Miért csak azok szerencsések akik gazdag családba születteK?

Figyelt kérdés
Ebbe a mai súlyos kapitalista világba csak úgy lehet boldogulni ha van támogatás szülő rokon részéről. Hogyha nincs akkor örökre szegény marad az ember. Az én szüleim meg rokonaim meghaltak amikor kicsi voltam a szüleim meg szegények. És sehogy se boldogulok az életbe. Nincsenek kapcsolataim, nincs barátnőm, mert sok lánynak a pénz kell sajnos mégha tagadják akkor is, nincs karrierem és minden a pénz miatt van. Nincs alapom nem tudom mikor tudok saját lábra állni, vagy mikor lesz lakásom és stb. Teli problémákkal. És hiába keresek alkalmazotti létből fizetést semmire nem elég. Saját családban én már nem is gondolkodok. Semmi jövőkép mert egyszerűen mindenhez pénz pénz pénz kell. Pénz kell vállalkozáshoz pénz kell lakáshoz, autóhoz, tanuláshoz, önálló élethez de pénzt nehéz szerezni ebben az országban nagyon nagy a munkanélküliség de látom azt hogy a korosztályom csak szülő segítséggel jutott valamerre. Aki meg nem annak barátnője/ párja segítette. De olyan is van aki önygilkos lesz mert nem jut előre az életben. Egyre nehezebb. És hiába tanul az ember akármit, ott megy keresztbe a karrier amikor beadja az ember az önéletrajzát egy jobb munkahelyre aztán semmi válasz évelk múlva sem. És akkor dönthet arról hogy éhenhal vagy elmegy raktárosnak mondjuk kevés pénzért. Tehát borzalmas az én jövőképem is. Barátnőm még nem is volt lehet az segítene de szóba sem állnak velem neten a lányok. ÉS külsőleg sem vagyok valami szép.:(
2021. febr. 23. 19:46
1 2 3 4 5 6
 21/56 anonim ***** válasza:
83%

Előző, amit leírsz az azért nem kicsit demagóg.

"Ahelyett, hogy azt néznéd, hogy mit tanultak, hogyan képezték magukat, mit tettek azért, hogy sok lóvéjuk legyen."

Mi van azokkal, akiknél a válasz ezekre az hogy "semmit". Mert csak megszületniük kellett a jólétbe, és minden adva volt nekik.

Volt egy srác a középsulimba, elvileg velem volt egy idős, de mikor oda került mert egy másik suliból bukott át, már két osztállyal alattam járt. Le sem éretségizett, mert a vállalkozó apjától kapott egy kávézót, amit vezethet, a város egyik kb legdrágább üzlet bérletidíjú helyén. Mindig 20-30 milliós autókkal járt, amiből nem egyet tört össze. Na az ilyen szerinted mit tett ezekért? Gondolom ki találod. :)

Az élet igazságtalan ez tény, csak nem szükségszerű hogy ez rányomja a bélyegét az egész életünkre, és emiatt fetrengjünk otthoni a tehetetlen depresszióba. Ezt is mondtam a kérdezőnek, ha az ember a saját lehetőségeihez mértem aktív és próbálja tudatosan építeni a dolgokat, akkor má sokkal előrébb van, mitnha csak a sorsán kesereg.

De azért ne legyünk ilyen végtelenül demagógok, és ne akarjuk azt bemagyarázni, hogy nincsenek olyan emberek, akiknek csak szószerint megszületniük keleltt, hogy meg legyen nekik a jólét...

2021. febr. 24. 11:02
 22/56 anonim ***** válasza:
31%

Érdekes, azon irigykedünk, hogy más ember beleszületik a jólétbe, de azon nem örömködünk, hogy nekünk itt lehetőségünk van egyáltalán az igazi jólétre, szemben mondjuk Észak-Koreával, ahol még vállalkozni is szinte már bűncselekmény.

Vagy nézzünk egy gazdag arab országot, ahol a feleségek csak a férjük beleegyezésével utazhatnak külföldre, és kb. semmiben nem dönthetnek szabadon.

Nem azt mondom, hogy "örülni kell annak, amink van, és nyugton maradni a s.ggünkön", de már maga a lehetőség is valami, amiért hálát adhatunk, mert sokaknak még ez sincs meg.

2021. febr. 24. 11:09
 23/56 anonim ***** válasza:
83%

"nekünk itt lehetőségünk van egyáltalán az igazi jólétre, szemben mondjuk Észak-Koreával, ahol még vállalkozni is szinte már bűncselekmény."

Annak az országnak is megvan a maga "elitje" akik az ország lehetőségeihez mérten "jólétben" élnek.

2021. febr. 24. 11:18
 24/56 A kérdező kommentje:

Aki gazdag családba születik: Kap kocsit modjuk 18 éves korára vagy jogsit, mehet drága egyetemre tanulni akár az orvosi pályára aztán jól fizetésért külföldre. Teli lesz kapcsolati tőkékkel mert olyan családba született bele tehát munka kereséssel egyáltalán nem kell bajlódnia. A csajok bukni fognak rá ha fiú mert nekik pénz kell. Kap lakást vagy hozzá tőkét és azzal sem kell bajlódnia.

Aki nem született bele eleve dolgoznia kell 20 évig gyujteni hogy egy lakásra jusson és még sorolhatnám. Az embereket meg nem a szegény ember érdekli hanem a gazdag ahogy elnézem sajnos. Rengetek instagram képen mondjuk pozolnak srácok a kocsikjukkal amit anyuci apuci kifzetett nekik és rengetek csak lieolja ezeket meg követi. Akinek semmije nincs az le is van sza..va. Itt az emberi önzőségről meg egorol is szó van.

2021. febr. 24. 11:36
 25/56 anonim ***** válasza:
51%

"Itt az emberi önzőségről meg egorol is szó van."

Tudod hol van még szó az emberi önzésről meg az egóról?

Mikor azt hiszed hogy ezeket a javakat neked is meg kéne kapnod kötelező jelleggel, csak és kizárólag a saját létezésed jogán. :) Ha eljutsz egy olyan szintre ahol elengeded ezt a nagyon erős egódat, akkor már nem fogsz irigykedni mások életére, hanem a saját életeddel foglalkozol.

2021. febr. 24. 11:48
 26/56 anonim ***** válasza:
33%

24. Ez téged nem visz előre, h másokra irigykedsz.

Gyártod az önigazolásokat, ahelyett h a sidsid javítására fordítanád azt az időt.

2021. febr. 24. 11:51
 27/56 anonim ***** válasza:
67%
Kb ugyanilyen eséllyel szulethetsz nagyon szegénynek mint ahogy gazdagnak is. Azt bezzeg természetesnek veszed, hogy nem egy indiai nyomor telepen születtél.
2021. febr. 24. 14:11
 28/56 anonim ***** válasza:
50%

@ 14:11

Pedig sokszor ezek az egyszerűbb népek a kis vagyonukból mennyivel kiegyensúlyozottabbak és boldogabbak, mert nem azt lesik egész nap hogy az instagrammon melyik aranyásó meg playboy milyen luxus autót meg lakást vett.

2021. febr. 24. 14:30
 29/56 anonim ***** válasza:
50%

"Ismerem igen de ő egy különeleges eset. Éna nagyobb százalékot mondom ráadásul a a magyar emberek között."

A "nagyobb százalék" nem csinál semmit a panaszkodáson kívül. Nincsenek céljaik vagy terveik csak ábrándjaik. Nincs bennük semmiféle pénzügyi tudatosság, csak várják a sült galambot és akármennyit keresnek csak széttárják a karjukat, hogy ennyiből nem lehet megélni se, nemhogy félre tenni, miközben azt sem tudják, mi mindenre verik el a pénzüket.

Azt mondod, alkalmazott vagy és otthon laksz a szüleidnél? Akkor mégis mi a fenére is megy el a pénzed? Nyilván bele adsz a kosztba és a rezsibe, de a többi? Ha minimálbéren vagy is otthon lakva simán félre lehet tenni a fizu felét.

A szüleim nekem sem voltak tehetősek. Apám egész életemben minimálbéren volt vagy kicsit felette, anyám a garantált bérminimumon. Nem is gazdálkodtak jól a pénzükkel, így nem tudtak anyagilag támogatni, meg hát nem is fogadtam volna el. Főiskola után nekem is nehezen mentek a dolgok, két évbe telt, mire stabil állásra találtam. 30 éves koromra mégis saját lakást tudtam venni.

Előrébb akarsz jutni?

Kezdd itt:

[link]

[link]

Ha már látod, hol folyik el a pénzed, akkor meg is tudod fogni.

2021. febr. 24. 16:45
 30/56 anonim válasza:
Nem az a szerencse ha gazdag vagy hanem ha sikerül minden.
2021. márc. 16. 07:35
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!