Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Egyéb kérdések » SOS! Honnan szerezzek karácson...

SOS! Honnan szerezzek karácsonyig 20-30 ezer forintot?

Figyelt kérdés
Még 3 embernek kéne ajándékot vennem, de nincsen elég pénzem rá, mert elköltöttem az összeset a laptopom megjavítására a digitális oktatás miatt (18 alatti vagyok). Felraktam az eladandó cuccaimat Depopra és Marketplacere, de nem veszik meg, pedig a képek is jók lettek. Esetleg van valami tippetek, hogy hol/hogyan adjam el őket gyorsan?

2020. dec. 11. 10:54
1 2
 1/18 anonim ***** válasza:
87%

Bakker, 18 év alatti vagy és 10 ezer ft-ért vásárolsz ajándékot?

Hát, látjátok, ez a baj a Karácsonnyal, hogy már rég elveszett az eredeti jellege, hogy SZERETET, békesség,stb. csak a fogyasztói társadalom "hergelése": "vegyél minél többet"!

Igen, tudom, az ajándék bontogatása is szuper dolog, de nem ez kellene, hogy legyen a fő dolog. Arról nem beszélve, hogy ki az, aki elvárja Tőled, hogy 10 ezerért ajándékot vegyél neki (fejenként)?

Azért nem írom, hogy honnan szerezzél, mert abszolút nem értek egyet ezzel, hogy tizenéves gyereket belehajszoljanak ilyen "stresszbe".

Találj ki mást. Én pl. tavaly egy rokonnak előhivattam a digitális képeket, s vettem mellé egy olcsó, de szép fotóalbumot - kb. 3 ezerből ki is jött. És még tetszett is neki. Ráadásul örök emlék marad :-)

2020. dec. 11. 11:34
 2/18 A kérdező kommentje:
Igaz-igaz, nem kéne ennyiért, de közülük 2 a legjobb barátnőm és egyikük pedig a tesóm, ha nem is 7-10 ezerért fejenként, de legalább egy 5000 forintot szeretnék rájuk áldozni.
2020. dec. 11. 11:47
 3/18 anonim ***** válasza:
82%
Nem akad valahol valami alkalmi diákmunka? (Csomagolás vagy hostess munka?)
2020. dec. 11. 11:54
 4/18 anonim ***** válasza:
68%

Na látod, akkor máris "csak" 15 ezer ft-ot kellene szerezned.

Nem tudom, hol élsz, milyen lehetőségeid vannak, de sok helyen van diákszövetkezet, jelentkezz be és 2 nap alatt megkeresed azt a pénzt (McDonalds, árufeltöltés,stb). Piacon hétvégén kisegítés vagy bármi.

2020. dec. 11. 11:56
 5/18 A kérdező kommentje:
Sajnos még nem diákmunkázhatok, csak fél év múlva:/
2020. dec. 11. 12:39
 6/18 anonim válasza:
42%
Még mindig nem értem az álláspontotad. Nekem is van legjobb barátnőm, de ez nem jelenti azt hogy tízezerért kell ajándékot vennem mert ő a legjobb barátnőm. Mi mindig megbeszéljük hogy milyen árkategória szerint vásároljunk ajándékot. Még amikor 17 éves voltam, akkor is csak pár ezer forintról volt szó. A rossmanban meg ilyen helyeken már ezer forintért kapható egy “Fa” kozmetikai szett. Szóval nem értem mit akarsz neki venni ötezerből.
2020. dec. 11. 13:11
 7/18 anonim ***** válasza:
87%

Elhiszem, hogy szeretnél tényleg szép ajándékot adni a barátnőidnek, én is ilyen voltam korábban.

Csak aztán szembesültem azzal, hogy amíg én a lelkemet is kitettem, hogy mindenkinek valami különleges dolgot adjak, aminek az illető tényleg örül, ők mindig egy doboz Milka csokival szúrták ki a szemem a leggagyibb fajtából, - arról nem is beszélve, hogy az inzulinrezisztenciám miatt nem is fogyaszthatok, szóval ez így duplán megalázó, hogy amíg te próbálsz talán túlzottan is figyelmes lenni a másikkal szemben, ő pedig nagy ívben lesz@r.

Gondolj bele ebbe.

Továbbá nem biztos, hogy mindenki a legdrágább ajándékoknak örül. Abban semmi buli nincs, hogy felteszi a polcra porfogónak, bármilyen szeretettel is választottad neki.

2020. dec. 11. 13:23
 8/18 A kérdező kommentje:
Csak az a baj, hogy az egyik ajándékot már mindhármójuknak kiválasztottam, és az egyik 4500-5000 forint körül van, a másik 7000 és a harmadik pedig 3500, de ehhez még kéne valami kis apróságot venni, viszont tudom, hogy ezeknek tényleg örülnének, úgyhogy inkább veszek 1-2 ezerrel drágább dolgot, csak ne porosodjon egy dobozban utána.
2020. dec. 11. 15:38
 9/18 anonim válasza:
71%
Kérj a szüleidtől,még mindig jobb megoldás mint kétes, számlanélküli ügyletekbe keveredni.
2020. dec. 11. 18:33
 10/18 anonim ***** válasza:
83%

9-es, 17:27 Te nem szégyelled magad? Hogy a kérdező még 18 éves sincs és ilyenre biztatod? Jó hogy már nem azt mondod, hogy álljon ki a sarokra...

Egyszerűen szégyen, hogy ha egy ember megkérdezi, hogy hogyan tudna pénzt csinálni, akkor rögtön a prostitúciót és más hasonlókat kezditek ajánlgatni.

2020. dec. 11. 19:26
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!