SOS! Honnan szerezzek karácsonyig 20-30 ezer forintot?
Bakker, 18 év alatti vagy és 10 ezer ft-ért vásárolsz ajándékot?
Hát, látjátok, ez a baj a Karácsonnyal, hogy már rég elveszett az eredeti jellege, hogy SZERETET, békesség,stb. csak a fogyasztói társadalom "hergelése": "vegyél minél többet"!
Igen, tudom, az ajándék bontogatása is szuper dolog, de nem ez kellene, hogy legyen a fő dolog. Arról nem beszélve, hogy ki az, aki elvárja Tőled, hogy 10 ezerért ajándékot vegyél neki (fejenként)?
Azért nem írom, hogy honnan szerezzél, mert abszolút nem értek egyet ezzel, hogy tizenéves gyereket belehajszoljanak ilyen "stresszbe".
Találj ki mást. Én pl. tavaly egy rokonnak előhivattam a digitális képeket, s vettem mellé egy olcsó, de szép fotóalbumot - kb. 3 ezerből ki is jött. És még tetszett is neki. Ráadásul örök emlék marad :-)
Na látod, akkor máris "csak" 15 ezer ft-ot kellene szerezned.
Nem tudom, hol élsz, milyen lehetőségeid vannak, de sok helyen van diákszövetkezet, jelentkezz be és 2 nap alatt megkeresed azt a pénzt (McDonalds, árufeltöltés,stb). Piacon hétvégén kisegítés vagy bármi.
Elhiszem, hogy szeretnél tényleg szép ajándékot adni a barátnőidnek, én is ilyen voltam korábban.
Csak aztán szembesültem azzal, hogy amíg én a lelkemet is kitettem, hogy mindenkinek valami különleges dolgot adjak, aminek az illető tényleg örül, ők mindig egy doboz Milka csokival szúrták ki a szemem a leggagyibb fajtából, - arról nem is beszélve, hogy az inzulinrezisztenciám miatt nem is fogyaszthatok, szóval ez így duplán megalázó, hogy amíg te próbálsz talán túlzottan is figyelmes lenni a másikkal szemben, ő pedig nagy ívben lesz@r.
Gondolj bele ebbe.
Továbbá nem biztos, hogy mindenki a legdrágább ajándékoknak örül. Abban semmi buli nincs, hogy felteszi a polcra porfogónak, bármilyen szeretettel is választottad neki.
9-es, 17:27 Te nem szégyelled magad? Hogy a kérdező még 18 éves sincs és ilyenre biztatod? Jó hogy már nem azt mondod, hogy álljon ki a sarokra...
Egyszerűen szégyen, hogy ha egy ember megkérdezi, hogy hogyan tudna pénzt csinálni, akkor rögtön a prostitúciót és más hasonlókat kezditek ajánlgatni.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!