SOS! Honnan szerezzek karácsonyig 20-30 ezer forintot?
Mi rossz van abban hogy kérjen a szülőktől ? Ha még nem diákmunkázhat akkor 16 alatti.. Ennyi idősen szerintem ez tök normális,akár később vissza is lehet adni nekik ha rosszul érint hogy más ajándékára kérsz pénzt.
Ha annyira fontos számára biztos megértik,már ha olyan az anyagi helyezet. Nehéz anyagi háttérrel pedig szürreálisnak tartanám a drága ajándékok vásárlását.
Ja, bocs, akkor jó.
Én eddig nem nyomtam rá, de most megkaptad a zöldet.
Amúgy, ha a laptopját saját pénzén kellett megjavítani, akkor nem biztos, hogy tudnak adni a szülei - lehet, ezért húzták le a válaszodat.
Szia! már bocs, ha arrogánsnak tűnik a válasz, de ha ennyire pénz szűkében vagy, akkor ne úgy gondolkodj, mint egy átlag magyar aki épp elszórja azt a kevés pénzét, ami van pláne, hogy 15 ezer ft körüli összegről beszélünk.
Süss inkább mézeskalácsot pl. díszítsd fel szépen és a barátnőid sokkal inkább fogják szerintem értékelni az időt és energiát, ahelyett, hogy vettél volna nekik valamit. Plusz, ha a hozzád legközelebb álló emberek, akkor biztosan meg fogják érteni, hogy most ez a néhány ajándék is felemészti a tartalékaid. Az esetből pedig a saját érdekedben tanulj, ne legyen bármiféle elvárás benned, hogy csak azért kell, ilyen meg olyan ajándékot venni, mert a másik is azt veszi. Mérlegeld a lehetőségeid és abból próbálj meg választani. Ha elkezdesz diákmunkát vállalni, próbáld meg a fizetésed legalább 30%-t félrerakni, hogy egy kis tartalékot tudj képezni az ilyen váratlan esetekre.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!