Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Egyéb kérdések » Hány éves kortól lehet pénzt...

Hány éves kortól lehet pénzt váltani Magyarországon? Illetve milyen okmányok szükségesek hozzá?

Figyelt kérdés
Úgy tudtam máig hogy 18 év alatt nem lehet. Ma hallottam hogy elvileg lehet. Szóval akkor például egy 13 éves gyerek is válthat pènzt???

tegnap 19:22
 1/2 anonim válasza:
100%
Én 17 voltam, amikor pénzt váltottam egyedül, semmilyen okmányt nem kértek. Megkérdezték, hogy milyen címletekben adják oda az eurót, ami nekem kellett, aztán ennyi.
tegnap 21:07
 2/2 anonim ***** válasza:

A pénzmosás elleni törvény miatt 300 000 Ft fölötti összeghatártól kérnek okányokat.

Bár elvileg 18 év a korhatár, legalábbis a Correct Change-nél.

Kik vehetik igénybe a szolgáltatást?

Minden 18. életévét betöltött magyar és külföldi állampolgár, illetve minden Magyarországon bejegyzett vállalkozás.

[link]

ma 02:00

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!