Miért használnak ennyi készpénzt az emberek a mindennapok során?
5. és 10. válaszoló is ugyanezt írja. Ez érthető érv. Azonban simán beállítható limit kártyára is. Akár appon belül egyszerűen. Vagy tehető összeg egy virtuális simple kártyára az ilyen napi költésekre.
A válaszok alapján azt érzem, hogy információhiányból fakadnak ezek a dolgok. Nincs progresszió a pénzügyekben.
10 vagyok. Én abszolút tudatosnak tartom magam pénzügyileg. Minden megtakarítási célra elmegy a pénz, majd a maradék a felélhető összeg. Ha elfogy, akkor elfogy, nincs több. Nyilván ez rendben, be tudom osztani, ettől függetlenül még is kevesebbet költök, ha fizikailag is át kell adnom a pénzt, pótolnom kell a pénztárcámban, stb. Nem szeretném ennél jobban korlátozni a költéseimet, mert bármikor beüthet olyan költség, amire hirtelen kell és csak magamat szívatnám. Jobban szeretem tudatosan intézni a dolgokat és a tudatosságban a pénz fizikai léte segít.
Szóval nem azzal van a baj, hogy túlköltekeznék, vagy olyan keretet költenék, amit nem kéne. Egyszerűen csak kevesebbet költök, ha egy-egy hónapomat kp-vel állom és kész.
Egyébként nálam ez most kirívó eset, mint mondtam, alapvetően mindig kártyázom. Most van egy olyan kp keretem, amit fel akarok élni mielőtt visszaállok a kártyára, de majd a végén meglátom, hogy megéri-e ez nekem.
"Európában egyébként módfelett jól állunk pos terminál téren."
Ez tök jó, de még mindig sok helyen nem lehet kártáyval fizetni, de pl. ma is két helyen is csak készpénzzel tudtam volna. És én Budapesten vagyok, viszonylag frekventált helyen.
"Egy bankkal bármi történhet és ha ott tartod minden pénzed, otthon pedig nincs akkor nagy szarba kerulhetez."
Mintha nem azzal kezdtem volna, hogy a nagyobb összegű kp tartalékot megértem...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!