Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Egyéb kérdések » Miért használnak ennyi készpén...

Miért használnak ennyi készpénzt az emberek a mindennapok során?

Figyelt kérdés
Azt megértem, ha megtakarítás gyanánt tartanak egy nagyobb összeget kp-ban, de az hogy miért számolgatják az aprót a moziban, miért fizetnek készpénzzel a futárnak, na azt nem értem. Az emberek túlnyomó többsége utalva kapja a fizetését.

2020. nov. 13. 07:05
1 2 3
 11/28 A kérdező kommentje:

5. és 10. válaszoló is ugyanezt írja. Ez érthető érv. Azonban simán beállítható limit kártyára is. Akár appon belül egyszerűen. Vagy tehető összeg egy virtuális simple kártyára az ilyen napi költésekre.

A válaszok alapján azt érzem, hogy információhiányból fakadnak ezek a dolgok. Nincs progresszió a pénzügyekben.

2020. nov. 13. 12:25
 12/28 anonim ***** válasza:
87%

10 vagyok. Én abszolút tudatosnak tartom magam pénzügyileg. Minden megtakarítási célra elmegy a pénz, majd a maradék a felélhető összeg. Ha elfogy, akkor elfogy, nincs több. Nyilván ez rendben, be tudom osztani, ettől függetlenül még is kevesebbet költök, ha fizikailag is át kell adnom a pénzt, pótolnom kell a pénztárcámban, stb. Nem szeretném ennél jobban korlátozni a költéseimet, mert bármikor beüthet olyan költség, amire hirtelen kell és csak magamat szívatnám. Jobban szeretem tudatosan intézni a dolgokat és a tudatosságban a pénz fizikai léte segít.

Szóval nem azzal van a baj, hogy túlköltekeznék, vagy olyan keretet költenék, amit nem kéne. Egyszerűen csak kevesebbet költök, ha egy-egy hónapomat kp-vel állom és kész.

Egyébként nálam ez most kirívó eset, mint mondtam, alapvetően mindig kártyázom. Most van egy olyan kp keretem, amit fel akarok élni mielőtt visszaállok a kártyára, de majd a végén meglátom, hogy megéri-e ez nekem.

2020. nov. 13. 12:58
 13/28 Deák Dominik 2020 ***** válasza:
71%

"Európában egyébként módfelett jól állunk pos terminál téren."

Ez tök jó, de még mindig sok helyen nem lehet kártáyval fizetni, de pl. ma is két helyen is csak készpénzzel tudtam volna. És én Budapesten vagyok, viszonylag frekventált helyen.

2020. nov. 13. 13:11
 14/28 anonim ***** válasza:
68%
Szomszéd néninek nincs se bankszámlája, se mobiltelefonja csak készpénzt használ. Ő ezt az életet szokta meg.
2020. nov. 13. 13:52
 15/28 anonim ***** válasza:
49%
A főnököm a fizetésem felét készpénzben adja, hogy ne kelljen utána adóznia. De a készpénzt meg nem tehetem egyből a bankszámlámra, mert akkor a NAV egyből gyanút fogna, hogy honnan van (és nyilván nem a főnökömet vennék elő, hanem engem). Szóval a kaját készpénzben fizetem, hadd fogyjon, minden mást meg bankszámláról költök.
2020. nov. 13. 14:15
 16/28 anonim ***** válasza:
59%
Azért mert te csak kártyát használsz azért miért kellenne mindenkinek azt? Téged mit zavar hogy más mi csinál? Amúgy okos ember bebiztositja magát. Egy bankkal bármi történhet és ha ott tartod minden pénzed, otthon pedig nincs akkor nagy szarba kerulhetez. Mehetsz keregetni.
2020. nov. 13. 17:15
 17/28 A kérdező kommentje:

"Egy bankkal bármi történhet és ha ott tartod minden pénzed, otthon pedig nincs akkor nagy szarba kerulhetez."

Mintha nem azzal kezdtem volna, hogy a nagyobb összegű kp tartalékot megértem...

2020. nov. 13. 22:31
 18/28 anonim ***** válasza:
51%
#16: Gyakorlatilag minden bankszámlára 100E euróig OBA garancia van.
2020. nov. 14. 06:46
 19/28 anonim ***** válasza:
52%
18. Tudom, de elég ha csak 3 napig nem tudod használni a kártyát neked meg nincs pénzed akkor bajban vagy. Nyilván meg lesz a pénz most én nem arra gondolok hogy csődbe megy a bank hanem bármilyen hiba vagy zavar is történhetne bármikor. Akkor 3 napig nem eszel? Amúgy egy csomó pénzt megeszik a bank. Vásárolok valamit oké az ingyen van, de az sms-ek egy csomó pénzbe kerülnek meg még sms havi dij is van. Szóval valahogy mindig rá fizetek ha használni akarom a pénzem. A lényeg annyira nem vagyok oda a bankokert hogy mindent rájuk bízzak.
2020. nov. 14. 08:22
 20/28 anonim ***** válasza:
Azért,mert a Piac-placcon,magánszemélyek árulnak,akiknek,nincs termináljuk. Továbbá,egy müalkotás is,nem csak fizetőeszköz. Meg,egy esetleges terminálhiba miatt,nem tudom kifizetni az árut,mert nincs nálam pénz. Egyébként,hallom,hogy az MNB Bank szerint,kiugróan magas magyarországon a készpénzforgalom.Mennyi lenne,ha ennyien sem használnánk kártyát? Én speciel,kártyás vagyok,de mindig van nálam kp is. Szóval,az idősebbek megszokásból,mi meg időnként terminálhibára készülvén, további állampolgárok -egy része- a NAV felé eltitkolt jövedelmet költ. Lásd 15-ös.
2021. jan. 13. 13:02
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!