Milyen környezetbarát háztartási tippeket alkalmaztok a mindennapok során? Mi az ami be is vált nektek?
Az a baj, hogy én ezekben a szerekben is a marketinget látom. Nyilván sok kicsi sokra megy, de amíg én megveszem 3000 forintért az 1liter környezetkímélő mosószert, addig a világban évről évre többen repülnek ami több kerozint juttat a levegőbe. Vagy akar a buszok, autók. Vagy a szállodákban a rengeteg feleslegesen kimosott törölköző és ágynemű..
Szóval szerintem ettől nem lesz jobb hely a föld mert én környezet kímélő szereket használok. Ahhoz ez sajnos édes kevés. Abban már inkább hiszek, hogy saját otthonunkba vigyünk be minimális vegyszert. Ecetet próbáltam, valóban az eddigi legjobb vízkőoldó amit eddig használtam. Öblítésre nem jött be, ecet szagúak maradtak a ruhák és nagyon kemények.
Öblítésre hogy használod? Bőven elég 1 evőkanálnyi (10ml) 20%-os az öblítősrekeszbe, majd ezt egy kicsit önsd fel hideg vízzel, hogy ne párologjon míg a masina másfél óra múlva hozzáönti az utolsó öblítővízhez. A szerepe annyi, hogy avéletlenül megmaradt mosószert semlegesítse, de ha jól választottad meg a mosószer mennyiségét, és nincs lekötetlen mosószer, akkor nem is kellene. Csak a vegyszergyárak hü.lyítették rá a népet az öblítők szagára, amivel a "tisztaság" a nőknél definiálódik.
A keménység nem az ecettől volt, hanem a vegytrutyi "öblítőszer"-ben megszokott műanyagbevonat hiánya. Ezzel ugyanis az utolsó öblítővízben keverten "összekoszoltad" a ruhákat és nem lesznek nedvszívóak. Törülközőnél nagyon észre lehet venni a különbséget.
Nekem nincs semmilyen vegytrutyi öblítőm, hányingerem volt a szaguktól, az ecet pedig semennyire sem érződik.
Köszönöm az értelmes válaszokat. Nagyon hasznos. Egy kicsit tartok az ecetes öblítéstől de szerintem nem lesz probléma. Azért egy liter 20 százalékos ecetet nem öntenék bele a mosógépbe. Olvastam valamelyik kérdésnél.
Ja és a márvány sem szereti az ecetet, oda amúgy próbáltam a mosószódát. Az szépen leszedte a koszt, de az üvegfelelületekre biztosan kipróbálom higítva. Még jöhetnek a kommentek. 🙂
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!