Miért használnak ennyi készpénzt az emberek a mindennapok során?
Én sokkal kevesebbet költök így.
A hónap elején kiveszem azt az összeget, ami a megélhetésre - kaja, alapkozmetika, tisztítószerek, stb - kell, és ezt osztom be, többet nem tudok elkölteni.
Ha kártyával fizetek, akkor nincs semmi kontrollom, tapasztalat szerint legalább egynegyede-egyötödével többet költök értelmetlenül.
Ha vállalkozó vagy akár egy könyvelői adminisztratív hibán is becsúszhat egy inkasszó a bankszámládra és akkor leshetsz.
KP biztonságosabb.
Az én férjem még mindig kp-ban kapja a fizetését.
Mellesleg gyakran járunk piacra, őstermelő vagyok. Még nem tartok ott, hogy legyen terminálom. :)
„ Sok helyen még mindig nem lehet kártyával fizetni.”
Ahol van online pénztárgép ott kötelező lesz januártól a terminál vagy bármilyen más elektronikus fizetési megoldás alkalmazása. A mozi a példámban pedig tipikusan az a hely ahol még a jegy is a telefonodon van, nem még hogy terminál..:D A futáros példában pedig már az interneten kifizetésre kerülhet az összeg.
Európában egyébként módfelett jól állunk pos terminál téren.
„csak egyszer számít fel a bank költséget..“
A bankkártyás vásárlásnak nincs tranzakciós díja vásárlói részen... éves kártyadíj van.
Én nem rég szoktam át rá bizonyos okok miatt egy időszakra. Lehet maradok is ennél, mert én is azt látom, hogy így sokkal kevesebbet költök. Jobban fáj fizikailag átnyújtani a pénzt, mint csak csippantani a kártyát és tudat alatt nyugtázni, hogy akkor ez elköltve. Arról nem is beszélve, hogy egyszerre max egy 20-as van a pénztárcámban. Ha egyik nap beletettem és három nap múlva megint bele kell tennem egyet, akkor elszégyellem magam, hogy mit költekezek ennyit.
Eddig nem gondoltam volna, hogy tényleg hat ez rám, de hat. :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!