Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Egyéb kérdések » Melyik a jobb befektetès,àllam...

Melyik a jobb befektetès,àllampapìr vagy ingatlan?

Figyelt kérdés

Apàmmal szoktunk vitatkozni,szerinte minden egyes forintot amire nincs szüksèg Budapesti ingatlanra kell költeni mert hatalmas èrtèknövekedést làt a vègtelensègig, vagy legalàbb inflàcio követèst.

Szerintem viszont az àllampapìr jobb mert kockazatmentes gyakorlatilag ès kiadàssal sem kell bajlodni nincsenek költsègek tènylegesen hozhat egy keveset inflacio felett,ezenkivül likvid.

De apàm szerint az inflacio mindig annyi amennyivel dragul ingatlan.

2020. szept. 20. 11:46
A kérdező szavazást indított:
àllampapìr
Ingatlan
Egyik sem
Egyformàn jò
14 szavazat
 1/6 anonim ***** válasza:
100%
Nem összehasonlítható. Az állampapír garantált reálhozamot biztosít 3-5 év alatt, és az égvilágon semmi gondod vele. Igaz, a reálhozam nagyon kicsi, legjobb esetben 2-3 százalék. Az ingatlan értéke sok év alatt valószínűleg növekszik, de néhány éven belül megjósolhatatlan a változás, akár bukás is lehet. Ha nem adod ki, költségeid vannak vele, ha kiadod, akkor hozza a pénzt, viszont akkor foglalkozni is kell vele.
2020. szept. 20. 11:56
 2/6 anonim ***** válasza:

Szerintem az 1esnél jobb választ nem fogsz kapni.

Arról nem is szólva, hogy az ingatlan se mindegy, hogy milyen és hol van. Nem mindegyiknek ugyanolyan mértékben és irányban változik az ára.

2020. szept. 20. 11:58
 3/6 A kérdező kommentje:

Budapest belvárosára gondol hogy ott mindig lesz értéke az ingatlannak ha jó helyen van.

Meg hülye vagyok hogy mészárosnak meg orbánnak adom a pénzem, mert magánnyugdíjat is elvették illetve ha meg is marad akkor elinfálálják mert éves infláció 10% szerinte.

De szerintem ő az aki elvakult a kérdésben

2020. szept. 20. 12:03
 4/6 anonim ***** válasza:
100%

"minden egyes forintot amire nincs szüksèg Budapesti ingatlanra kell költeni"

Ez nagyon szép dolog. De 500ezer forintból nem fogsz ingatlant venni, állampapírt meg igen. Ha hitel kell hozzá az meg rontja a nyereségességet.

A PMÁK hozama infláció +1,4%. Tehát elvileg 1,4% a reálhozam, csakhogy

1) emelkedő inflációs környezetben ezt csak késve követi.

2) a KSH inflációt követi, és sok embernek vannak kétségei, hogy az vajon reális-e.

Szóval ha léenne 2-3% reálhozam az maga lenne a kánaán, kb 0-1% ami ténylegesen van. De én inkább elfogadom a 0% reálhozamot, mint a -5%-ot, ha csak otthon tartom a pénzt.

Az ingatlan sokkal kockázatosabb, bérlőt találni, kéne a pénz, de ingatlanba lekötve stb. Ezért a kockázatért plusz hozamot várunk el elsősorban az értéknövekedésből. Az ingatlanok értéke se tud a végletelnségig nőni. Az elúlt 4 évben volt egy 75%-os növekedés, a köv 3 évben szinte kizárt, hogy ez megismétlődjön. Tehát lassan eléri a csúcsát, amikor is évekig stagnálni fog szerintem.

Szerintem most venni rossz ötlet, várni kell egy csökkenésre.

2020. szept. 20. 13:11
 5/6 anonim ***** válasza:
50%

Változó mi a jobb.

Van állampapírom is és ingatlanom

Amit 2013ban vettem 60m ft-ert ma ér 200m Ft felett az jó.

Kiadás 600e Ft havonta akkor ami marad az 6m Ft évente mert 2 évente elmegy, a berlo a szünet tehát pár hét míg uresen áll hát kb így jön ki, ja meg a 15 százalék adó.

De hogy így jöjjön ki tudok bútort szerelni mosogató gépet is, kazánt is, és mostanában neha én festék falat.

Most áremelkedés volt, egy ideig nem lesz, remélem csökkenes kicsit lesz, mert akkor az állampapírbol újra lakást veszek.

2020. szept. 20. 14:31
 6/6 anonim ***** válasza:
Ezt senki sem fogja neked megmondani, mert senki sem lát a jövőbe.
2020. szept. 20. 14:58

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!