Miért fordul ingatlan- közvetítőhöz az, aki el akarja adni az ingatlanát?
Ez egy szolgáltatás, mint bármi más a világon. Amit vagy igénybe veszel vagy nem.
A talpadat is meg tudod masszírozni otthon, nem kell hozzá masszőr. A hajad is le tudod vágni, a villanyt is meg tudod szerelni, vagy ki tudod burkolni a fürdőt...kérdés van-e rá időd és megéri-e az adott idő ráfordítás.
Pl. nem akar bajlódni a hirdetés feladásával, a képek készítésével, a szöveg megírásával, az ingatlanosok és érdelődők telefonhívásaival, a lakás mutogatásával, az eladás utáni ügyek intézésével, stb.
Ha nem lakik a lakásban, akkor csak odaadja a kulcsot az ingatlanosnak és várja, hogy mikor hívják, hogy van valaki, aki megvenné a lakást, aztán már csak a papírokat írja alá és kész.
Ha meg ott lakik, akkor nem ezen túl megmondhatja az ingatlanosnak, hogy csak komoly érdeklődőket vigyen, hogy mikor mehetnek, stb.
Van akinek megéri a kényelem az ingatlanos jutalékát.
Az az igazság, hogy az ingatlanosoknál nem csak az eladásról szól a dolog. Pontosabban nem csak az ingatlan eladásáról. Keresleti piacon elsősorban magukat kell eladniuk az ingatlan tulajdonosok számára. Addig hívogatják őket, ígérnek sokfélét, amíg rá nem bólint és ha kizárólagos szerződést köt - márpedig arra megy ki a játék - akkor az ingatlanosnak akkor is megvan a jutalék, ha nem is rajtuk keresztül adja el. Gyakorlatilag akkor keletkezik a profit amikor az eladót megfogják.
Mondjuk azt én se értem, hogy valaki nem ér rá képek készítésével foglalkozni. Amikor egy pár ezres telefonon 48MP -es kamera van :) Inkább kerülgeti az ingatlanost amíg megcsinálja. A hirdetés szöveg megírása is óriási kihívás, hisz le kell írni olyan dolgokat, hogy hol van, milyen állapot, mekkora és mi az ára. Szerintem ez mindenképp megér százezreket, néha milliókat.
Úrnak egyszerűen születni kell. :)
5: nem azon múlik, hogy egy kép jó-e vagy sem, hogy hány MPes a telefon kamerája, amivel csinálják... A telefon kis vakuja bevilágítja az egész szobát? Egy 48MP kép biztosan jó minőségű? Egy ingatlanos/fotós tud szólni az eladónak, hogy talán ne hagyja a kép készítésének idejére a szoba közepén a száradó ruhát meg azt a szeméthalmot a sarokban és talán épp ideje az évi egyszeri takarításnak...
Nézz szét az ingatlanos oldalakon milyen képekkel hirdetnek egyesek. Már a képek elijesztik a vevőket.
A szöveg megírása se annyiból áll, hogy 3 szobás 90nm-es lakás eladó és kész. Egy ingatlanos tudja, hogy mik azok amiket a vevők szeretnek, amire kíváncsiak, mi az, ami vonzó lehet a lakásban, környékben egy érdeklődőnek, stb.
Az meg, hogy a vevő milyen szerződést ír alá, az ő dolga/baja. Nem csak olyan szerződés van, amiben az ingatlanos mindenképpen kap jutalékot.
A telefon kis vakuja lehet hogy nem, de vannak ugye ablakok, meg világítás is. Azért csak-csak sikerül világosságot csinálni így 2020 -ra, de ha még így se akkor a vevő előbb-utóbb maga is oda jut és meglátja, hogy egy tágas világos lakás, vagy egy sötét lyuk. Nekem az almás, vagy a huawei is olyan képeket csinál, hogy lassan magyarázkodnom kell, mert szebbek a dolgok a képeken mint élőben.
Mondjuk nekem van annyi eszem magamtól is, hogy a szoba közepén ne legyen egy szemétkupac, meg legyen kitakarítva. Akinek ehhez ingatlanos kell az meg is érdemli, hogy kifizesse. Fotóst azért nem szoktam látni az ingatlanosokkal :)
A vevőket nem ijesztik el a képek, mert keresleti piac van. Több vevő van mint eladó lakás. Nem véletlen, ha meghirdetsz egy lakást több ingatlanos fog hívni mint vevő.
Én messziről kiszúrom az ingatlanos blabla hülyeségeit, szerintem mások is. Ami 60 éves lepukkant kádár kocka arra azt írják retro, ami félkész arra azt írják valósítsa meg a saját álmait. Ami olyan kicsi, hogy nem tudsz benne megfordulni arra azt, hogy keveset kell fűteni meg takarítani. Amit felújítás nélkül elburkoltak arra azt írja igényesen felújított. Egyrészt ilyeneket bárki tud, másrészt ezeknek ma már senki nem dől be. Vagy előbb, vagy utóbb kimegy megnézni és meg fogja látni, hogy mi az amit minden kamu dumákkal hirdettek, majd eldönti annyiért kell-e. A különbség az lesz, hogy akárhogy de ezekért a hangzatos hirdetésekért pluszban megfizeti az ingatlan árán kívül az ingatlanos sápját is.
7: én nem fogok veled vitatkozni, ha szerinted egy kis telefonnal valaki, aki soha nem csinált még ingtalanról képeket, olyat csinál, mint egy profi fotós és az ablakok elegendőek világításnak, akkor teljesen felesleges. Te szuper képeket tudsz csinálni, amire irigykednek és magyarázkodnod kell (amit mondjuk nem értek, hogy miért kell, de ugye nem ez az egyetlen dolog, amit nem értek), de nem mindenki ilyen tehetséges.
Szerinted a marketing meg a profi fotó is felesleges hülyeség. Mások szerint meg nem. Ennyi.
9: A profi fotósra azt érted, hogy pl: "halszemeffektussal" készíti a képeket, hogy a helyiség nagyobbnak tűnjön? Vagy pl: a házat kívülről nem fotózza nehogy megtaláld? Vagy a frissen kibontott fürdőszobát nem fotózza? (ezek tapasztalatok)
Leírás: Az ingatlanközvetítő miért nem tárja fel a kétes tulajdonjogot a hirdetésben. Miért lakásként hirdeti a "tárolóként" nyilvántartott lakásnak berendezett helyiséget (lakás áron) . Egyáltalán miért nem lehet elérni telefonon, miért nem válaszol e-mailben kényes kérdésekre? Miért kb.: 1 hét múlva ad időpontot? (1 évet át tartó tapasztalat)
Az én tapasztalatom az, hogy haszonleső mihaszna banda.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!