A kapitalizmus nyugatom már annyira elterjedt, hogy az
ingatlanpiac 100% át kapitalista maximálisan érdek és
progfitorientált cégek és közvetítők uralják?
Tévedsz, még magyarul sem tudsz, de okoskodsz. Dunning-Kruger hatás.
2017. dec. 29. 14:41
2/10 A kérdező kommentje:
Miért okoskodnék? Miért tévedek? miért nem érvelsz? miért állítasz valamit amit nem érvelsz? miért személyeskedsz? miért nem fejted ki milyen hatás a véleményed szerint amit érvek nélkül írtál le? érvelés alsó osztályos tananyag de a normális emberek megtanítják a gyereküknek 4 évesen óvodában, te meg még az általános iskolát sem jártad ki te senki. IQ angolul reasoning abilities magyarul érvelési képesség mennyi az Iq |||d?
Mert te vagy a kommunista kretén, akinek felesleges érvelni, mert úgy is csak felspanolod magad és majdnem szívrohamot kapsz. Ez már vagy a 20. regisztrációd.
És mivel rád illik a Dunning-Kruger hatás, nem fogadsz el semmilyen ellenérvet. Ilyen egyszerű kiskomám. (szerintem Szamuely kecskékkel közösült :D)
2017. dec. 29. 14:53
Neked is boldog új évet, Balázs! :)
2017. dec. 29. 15:02
5/10 A kérdező kommentje:
de most nem hiszed el hogy így van? aztán ha ide bemásolom a hírdetést akkor meg letörlik mert mint promotálok. ha lusta vagy leellenőrizni az a te bajod mindegyik hírdető céges amit én láttam és megnéztem kb 20 -at
Angliában 2% hozama van a lakáskiadásnak, Budapesten 8%. Ha itt már letisztult volna a piac és 2% hozama lenne akkor havi 35 ezerért bérelhetnél 20 milliós ingatlant.
2017. dec. 29. 15:59
7/10 A kérdező kommentje:
33 ezerért 20 milliós ingatlan esetében.. amúgy hogy jött ez ide?
Indexen volt tavaly egy cikk. Pesti eladó lakások 70%-a 3 cég tulajdonában van.
Na mit gondolsz kinek haverjainak a kezében van a 3 cég?
A válság után elkezdték felvásárolni, majd nem rakták ki a piacra.
Ezzel teremtve egy buborékot.
Most Pesten ez megáll jövőre, aztán kipukkan.
2017. dec. 29. 16:44
"amúgy hogy jött ez ide?"
Úgy hogy Budapesten magánszemélyek adják ki még nem alakult ki a piac, nem cégek versengenek egymással és ez az eredménye, hogy 4x annyiba kerül az albérlet mintha valódi verseny lenne.
2017. dec. 29. 17:54
10/10 A kérdező kommentje:
azt mondod magyarországon magánszemélyek arányban többért adják a lakást mint külföldön az emberek keresetéhez képest ez azért van mert a cégek fölvásárolják a devizásoktól a lakást de nem adják ki így megnő a kereslet az albérletekre és megveszik drágábban azt a kevés mennyiségű lakást amit főleg a magánszemélyek adnak ki és a cégek azért nem adnak ki hogy fönntartsák a lufit - de ennek semmi köze ahhoz hogy angliában miért a legtöbb albérletkereső oldalon szinte csak cégek hírdetnek. magyarországon a legtöbb ingatlan kihasználatlan és egy cég nevén van ami nem használja de tartja mert így az ingatlanlufi fönnmarad és az embereknek a jóléte lecsökken . De tulajdonképpen ez engem nem érdekel, én örülök is neki ha így van, mert mindig is gyáva volt kiállni a jogaiért és akkor is gyáva lesz ha azt a 3 millió családot akit kilakoltatás fenyeget "elkezdik végrehajtani"."2
Kapcsolódó kérdések: