Vannak olyanok rajtam kívül, akik így gondolják?
Gépesítés:
- azonos, jó minőség
- kevesebb fizikai munka
- jobb munkakörülmény.
De a gépeket is kezelni kell, tehát munkaerőre mindig
szükség lesz.
Egyébként egy mobiltelefont te össze tudnál rakni kézzel?
Vagy szívesen izzadnál egy méteres átmérőjű keverő felett,
hogy a kenyér tésztáját dagasszad? Esetleg szívesen mennél
lifttel fel a 10.-re? Vagy várnál a csomagjaidra napokkal
többet, hogy kivigyék? Ez mind mind a gépesítés pozitív
eredménye, de még sorolhatnám.
"Szerintem a mai világban már annyira elidegenítettük magunktól a gazdaságot is. Szerintem emberellenes a gépiesítés és a folytonos kíméletlen piaci verseny."
Ez egy elég paradox állítás. Ha emberellenes, meg elidegenedik az emberektől, akkor mégis kik "csinálják" a gazdaságot? Idegen lények más bolygókról?
A gazdaságot végső soron emberek csinálják és határozzák meg, beleértve téged is kedves kérdező.
Az emberek nem felülről tervezetten építik fel, hanem alulról a cselekedeteik összessége építi fel. Tehát te is ugyanúgy hajtod a rendszert, még ha ez nem is tudatos. A szükségleteiddel a fogyasztásoddal, a vágyaiddal... hogy pl. valamikor vásároltál egy számítógépte, tabletet stb., hogy beírhasd ide a kérdésedet. Van hozzá internetelérésed is stb. Szóval te is ugyanúgy fogyasztasz (és fogyasztásra vágysz) és ezáltal fűtöd a rendszert.
Szerintem maga a fejlődés jó dolog.
Csak sajnos az emberek kis hányada élvezi igazán (pénzbeli). A hétköznapi ember meg robotol mint az állat, pedig sokan boltban vásárolnak, mosógépet használnak, autóval járnak, na meg sok minden olyan hasznos cucc van az életben amit időt és energiát spórol. Ennek ellenére sok ember reggeltől estig nyomja.
Igaz egyre több a szolgáltatás ami egyfajta fejlettségi mutató, tehát amit előttem írtak postát, ha ott fejlődik/gépesítik akkor hamarabb kapjuk meg a leveleinket, csomagjainkat, ami jó dolog. Viszont ha már posta, az egyik hely ahol elég tré a fizu és dolgoztatnak rendesen (időben, a munkaerőhiány miatt, költségcsökkentés miatt) Tehát pénz csak az alapellátásodra elég, odahaza alig tudsz fejlődni (lakás, fűtés korszerűsítés stb)
De hát ugye sok az "alantas" munka, csak hát nem lehet mindenki professzor, programozó doktos stb
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!