Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Egyéb kérdések » Árverező cégtől vásároltam...

Árverező cégtől vásároltam ingatlant. Tanácstalan vagyok. ért hozzá valaki?

Figyelt kérdés
árverező cégtől vásároltam ingatlant. Igazából bátyámé, de még is az enyém, mert a tulajdoni lapon én szerepelek 1/1-es tulajdoni hányaddal. Aztán jött egy papír amin az áll, hogy van teher a házon amit úgy tudtam, hogy nincs. 63.000 CHF van rajta, a jelzálog jog meg a bátyámé illetve elidegenítési és terhelési tilalom van a házon érvényben. Attól tartok, hogy lakás maffiába keveredtem. Privátban át tudok küldeni dokumentumokat. Ügyvédnél voltam,de semmi hasznos információt nem tudott mondani. Most az a terve a bátyámnak, hogy be megyünk az ügyvédhez ő lemond a jelzálog,terhelési és elidegenítési jogáról és lemegy róla a házról a 63000Chf és tovább adom a lányának ajándékozás céljából. Nos, ez mennyire reális? Nem marad meg nekem a ez a sok svájci frank? Eltudják törölni, ha lemond a jelzálog jogáról? És azt sem értem, hogy került a papírra a neve miközben én vásároltam. De én voltam a hülye jó hiszemű voltam, azt mondta nincs terhelés rajta.

2020. szept. 9. 17:28
 1/6 A kérdező kommentje:
Azt hozzá szeretném fűzni, hogy azért kellett nekem megvenni az árverezó cégtől, mert neki tartozása van és így tovább tudom adni ajándék céljából a lányának.
2020. szept. 9. 17:32
 2/6 anonim ***** válasza:
100%
Akkor battyogj el még egyszer az ügyvédhez, mert ezt csak az ügyvéd tudja megválaszolni az összes papírod ismeretében
2020. szept. 9. 20:24
 3/6 anonim ***** válasza:
100%
Vagy mondjuk egy másik ügyvédhez, aki érti is a dolgát.
2020. szept. 9. 23:08
 4/6 anonim ***** válasza:

Nem igazán világos, hogy most ki kivel van, kitől vettem (egyáltalán ki vette) az ingatlant, miért nem volt tehermentes és egyáltalán ki járult hozzá az adásvételhez, ha elidegenítési tilalom van rajta... Kié a tartozás?

A bátyád a jelzálog jog jogosultja? Tehát neki tartozik valaki 63 ezer frankkal, amire be lett jegyezve a jelzálog? Mert ha így van (amit kétlek), akkor természetesen lemondhat a jelzálogjogáról minden további nélkül. Ha a jelzálog jogosultja valaki más, arról természetesen nem tud lemondani (hogy lehetne más jogáról lemondani?).

2020. szept. 10. 00:02
 5/6 anonim ***** válasza:
100%
Tehát te megvetted a bátyád házat, amin bedőlt a jelzálog hitele?
2020. szept. 10. 06:51
 6/6 anonim ***** válasza:
Arra tippelnék, amit #5 ír. Így akarják kimenteni az ingatlant a végrehajtásból.
2020. szept. 10. 12:28

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!