Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Egyéb kérdések » Számlakibocsátás elmulasztása!?

Számlakibocsátás elmulasztása!?

Figyelt kérdés
Műszaki termék éves karbantartását kellet elvégezni a szerelőnek, amit trehányul el is végzet. Előre lefixált összegre még 3000 Ft-ot kért. Amikor kérdeztem miért, az volt a válasz: mert koszos! Mondom jó, akkor adjon számlát. Mondta nincs számla tömbje, de felhívja a főnökét. Azt mondták neki, hogy majd másnap küldenek e-mailben... Az egész szitut rögzítette a biztonsági kamera(saját ingatlanomon (Hang,videó)). A számlát megkaptam, de utólagosan. Tehát 2 nappal későbbi időpontra szol. A pénzt viszont még az nap átadtam. Ilyenkor mi teendő?
2020. szept. 3. 17:59
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:
0%
Miért kellene bármit is tenned? Mi kár ért téged? Ez nem derül ki a kérdésből.
2020. szept. 3. 18:04
 2/14 anonim válasza:
93%
Nav-nál jelentsd nyugodtan! „ellenértéknek készpénzzel, készpénz-helyettesítő fizetési eszközzel történő megtérítése esetén haladéktalan (azonnali) számlakibocsátást” Mulasztási bírság! Utána meg rendszeres ellenőrzést kapnak majd....
2020. szept. 3. 18:11
 3/14 anonim ***** válasza:
58%
Miért adtál át neki pénzt, ha nem tudott bizonylatot adni róla?
2020. szept. 3. 18:15
 4/14 anonim ***** válasza:
58%
Örülj neki, hogy bár utólag, de megkaptad a számlát. Azt nézd meg rajta, felvésték-e rá, hogy "fizetve" és a felső sorban a "fizetési határidő" rublikába milyen dátumot írtak??? Nehogy az legyen, hogy a számla alapján majd ismét követeljék rajtad az összeget.
2020. szept. 3. 18:16
 5/14 A kérdező kommentje:

3. Nem gondolkodtam!

4. Mindent rögzített a biztonsági kamera. Minden dátum ugyan arra a napra vonatkozik, de előtte 2 nappal történt az eset.

2020. szept. 3. 18:23
 6/14 anonim válasza:
85%
Ha van felvétel, GO NAV!Nem kapót volna számlát és tudja felvétel alapján bizonyítani az esetet, akkor tök mind1. Van esetleg arról bizonyítékod, hogy mennyi volt a fix pénz(hang,video,írás)? Mert ha van, akkor az meg békéltető testület.
2020. szept. 3. 18:31
 7/14 anonim ***** válasza:
79%
Rajta van a számlán valahol az a szó, hogy "fizetve"!!! ????
2020. szept. 3. 18:37
 8/14 A kérdező kommentje:
Fizetési határidő 2020.08.28 / Kiállítás 2020.08.28 / Teljesítés: 2020.08.28
2020. szept. 3. 19:14
 9/14 anonim ***** válasza:
0%
Hát ez az, ami nem jó! Mert amikor a pénzt átadtad, akkor nem írtatok semmi papírt, hogy a pénzt átvették, a számlán sem ismerik el, hogy kifizetted, tehát akármikor ismét behajthatják rajtad. Reklamálj írásban, hogy ezt a számlát nem fogadod el, küldd nekik vissza, és írjanak egy olyat, amelyen jelzik, hogy az összeg "előleggel fizetve"!
2020. szept. 3. 21:05
 10/14 A kérdező kommentje:
Feleslegesnek tartottam, mert rajta van a kamerán, ahogy átadom a pénzt.
2020. szept. 3. 23:04
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!