Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Egyéb kérdések » Számlakibocsátás elmulasztása!?

Számlakibocsátás elmulasztása!?

Figyelt kérdés
Műszaki termék éves karbantartását kellet elvégezni a szerelőnek, amit trehányul el is végzet. Előre lefixált összegre még 3000 Ft-ot kért. Amikor kérdeztem miért, az volt a válasz: mert koszos! Mondom jó, akkor adjon számlát. Mondta nincs számla tömbje, de felhívja a főnökét. Azt mondták neki, hogy majd másnap küldenek e-mailben... Az egész szitut rögzítette a biztonsági kamera(saját ingatlanomon (Hang,videó)). A számlát megkaptam, de utólagosan. Tehát 2 nappal későbbi időpontra szol. A pénzt viszont még az nap átadtam. Ilyenkor mi teendő?
2020. szept. 3. 17:59
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:
0%

Jelentsd fel mondenhol 3000 forintért és azért mert a számlát megkaptad. A NAV felvétel alapján nem fogja megbuntetni de jól besz.pod mert engedélye nélkül kamerazgattal.

Azt orulgetsz neki hogy te is voltál 3 percig valaki ebben az életben

2020. szept. 4. 06:55
 12/14 anonim ***** válasza:
0%
Semmit nem bizonyít a kamera! Mondhatja azt is, hogy bevásárolt neked a csarnokban és azt a pénzt adtad át neki.
2020. szept. 4. 09:02
 13/14 anonim ***** válasza:

Akárki is pontozta le a 9-es válaszomat, nincs tisztában a jogszabályokkal!!!

Annak a számlának, amely nincs a birtokomban, nem ketyeg az a tétele, hogy: fizetési határidő!!! Ezért szokták, szoktuk ajánlott levél kíséretében visszaküldeni a számlát, ha azzal kapcsolatban bármilyen kifogásunk van!

Ha ezt nem léped meg, és eltelt a fizetési határidőként megjelölt dátum, attól a perctől kezdve jönnek a felszólító levelek, majd a jogi úton való követelés, stb. stb. előzd meg a további bajt, ha már így elcseszted az elején. Ragaszkodj ahhoz, hogy írásban elismerjék, hogy a számlát már előre kifizetted!

2020. szept. 4. 09:09
 14/14 A kérdező kommentje:

11: Saját birtokomon működhet kamera rendszer és ez fel is van tüntetve a kapun!

12: Kamerán felvételén tökéletesen látszik, hallatszik, hogy miért adom neki azt a pénzt és ö is közli velem, hogy nem tud számlát adni!

13:Ezt is megkérdeztem. A válasz az volt, hogy mivel az én aláírásom se szerepel rajta és semmit nem írtam állá, így olyan mintha meg se történt volna. Tehát, kiálithatsz valakinek számlát, de ha az nem írta alá vagy ilyesmi, akkor mire a behajtás?

Ma beszéltem illetékesekkel és megkaptam a megfelelő felvilágosítást. Ahogy a pénzt átadtam a számlát a részemre ki kellet volna bocsájtani. A videó felvétel teljes mértékben bizonyító erővel bír.

Köszönöm a hozászolásokat, innen már megindul a dolog.

2020. szept. 4. 18:01
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!