Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Egyéb kérdések » Mi az a tudás, ami a mai...

Mi az a tudás, ami a mai világban sokat ér?

Figyelt kérdés

Tanfolyamokra szeretnék járni, de nem titkolt célom, hogy egyszer megtérüljön a befektetett engergia és tanulás (+munka) pénz formájában.

Amit tudok:

Asztalos

CNC

Programozás

Nyelvek

Mik vannak még? Köszi a segítő válaszokat

2020. aug. 1. 13:35
1 2 3
 1/22 A kérdező kommentje:
Talán még a targonca vezető is ilyen, de nem vagyok benne biztos, ha tévedek, javítsatok ki
2020. aug. 1. 13:36
 2/22 anonim ***** válasza:
100%

Cég válogatja. De azért van egy trend, amit látni lehet.

Automatizálódik a világ (PLC, stb.). A másik az informatika, mint programozás (C++, Java, stb.)

De itt a képességeket, elhivatottságot is nézni kell. Enélkül nincs folyamatos fejlődés, pénzkeresés.

Ha szakmában gondolkodsz, akkor villanyszerelő (okos otthon, stb.), víz-gáz-központi fűtés szerelő, klímaszerelő se rossz.

A lényeg, hogy arra törekedj, hogy ne függj a cégektől. Saját lábadon is kell állni, nem csak másén!

2020. aug. 1. 13:46
 3/22 anonim ***** válasza:
77%
Ha meg tudod növelni a cég bevételét 10+%al. Ez a tudás felbecsülhetetlen mértékű.
2020. aug. 1. 14:18
 4/22 A kérdező kommentje:

2# Hát szakmám most lesz, viszont szabadidőmben tanfolyamokra járok, meg egy mellékállás sem jönne rosszul majd egyszer. Bár először most kihajtom magam ebben. Az a baj, hogy ami sokat ér, nekem nem nagyon van: nincs erős fizikumom és a számolásban sem vagyok jó. Viszont ezek tanfolyamok, nem iskolák, tehát, ha valaki tanul, nem buktatják meg és tudást is szerez. Persze, profi nem leszek, de magamhoz képest fejlődök.

3# Hát itt még nem tartok. Ilyet hogyan lehet? Tanítják valahol, vagy ez tehetség?

2020. aug. 1. 14:30
 5/22 anonim ***** válasza:
66%
A jó szakembert mindenhol keresik. Az asztalos mellé kdaírnám még a kőművest, ácsot, festőt stb
2020. aug. 1. 16:27
 6/22 A kérdező kommentje:
Igen, ez igaz, de ezekről lekéstem. Engem most valami olyan érdekelne, amit egy tanfolyamon (akár hosszabbon) meg lehet tanulni. Nem baj, mindenkinek zöldet adok, viszont most csak tanfolyamokat keresek. :)
2020. aug. 1. 16:37
 7/22 anonim ***** válasza:
100%
Hát ez esetben a programozót felejtsd el, mert egy tanfolyammal csak informatikai segédmunkás lehetsz, ami nem keres túl jól. Igazából még mindig a szakmunkát ajánlanám mert abba gyorsan bele lehet tanulni ha pl elmész egy mester mellé dolgozni, mást viszont nem nagyon fogsz rendesen elsajátítani ulyen rövid idő alatt
2020. aug. 1. 16:41
 8/22 A kérdező kommentje:
Lehet majd egyszer ráveszem magam, de most lesz az első munkám, még ebben szeretném magam kihajtani. Majd egyszer szeretnék másodállást, e még nem most. Egy programozási nyelv, idegennyelv, targonca is lehet hasznos, szóval tuti vannak még opciók, amik munka mellett is tanulhatóak és a pénzem is több lehet vele, ha szorgalmas vagyok. :)
2020. aug. 1. 16:44
 9/22 anonim ***** válasza:
66%
Amúgy ha nem irtózol a vértől menj el mentősnek. Kb semmkt nem csinálsz, csak ritkán van baleset, viszont mellette akármit meg tudsz tanulni
2020. aug. 1. 16:46
 10/22 A kérdező kommentje:
Ők rosszul keresnek, nem? Mellékállásnak tippnek nem lenne rossz, de már van szakmám, most ennél maradok. Sajnos irtózom a vértől, de még a sebektől is. De nem baj, másnak ez egy jó tipp lehet, jó, hogy leírtad. :)
2020. aug. 1. 16:48
1 2 3

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!