Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Egyéb kérdések » Ebayen hogyan kell sérült...

Ebayen hogyan kell sérült termék után kártérítést igényelni?

Figyelt kérdés

Amit "brand new"-ként vásároltam, az az igénytelen csomagolás miatt összetört, gyűrött dobozban érkezett. Akartam "return"-t indítani, de az eladó nem tud/hajlandó címkét biztosítani (erről így megküldték az e-mailt), így nekem kellene saját költségen visszautaztatnom a cuccot az Egyesült Államokba, ami a legolcsóbb szolgáltatással is több mint 10 ezer Ft és több hétbe telik. A termék meg szállítással együtt volt 4200 Ft. Értitek, fizessek ki több mint 10 ezret, hogy esetleg visszakapjak 4200-at.

Érdekelne van-e ennek más módja, hogy akár csak részlegesen is de visszakapjam az árát, mert ez így nem oké, igénytelen módon csomagolták, én újként vettem mert úgy volt hirdetve, sérülten kapom, és akkor nyeljem le?

2020. júl. 10. 18:33
 1/4 anonim ***** válasza:

Panaszkodhatsz az ebaynek ha az eladóval nem tudsz megegyezni és ők majd elbírálják kinek van igaza. Mivel nem tudjuk miről van szó, milyen a sérülés és ez mennyiben befolyásolja a nemtudjukmi használatát, ezért nehéz megmondani, de elég kis esélyt látok arra, hogy az ebay majd megmondja, hogy ez a hiba/sérülés ennyivel csökkenti az áru értékét és ezért az eladó fizessen ennyit vissza neked, arra meg pláne nem, hogy azt mondják, hogy az eladó állja a visszaküldés árát, vagy térítse vissza a teljes vételárat.

[link]

2020. júl. 10. 18:41
 2/4 A kérdező kommentje:
Egy játékfiguráról van szó, amit nem mellesleg gyűjtők gyűjtenek, tehát elvárható hogy kifogástalan állapotban legyen, a doboza is. A hangsúly pedig azon van, hogy "Brand new in box" volt a meghirdetett állapot, azaz "vadonat új dobozban", magyarul hibátlan állapotú. Erre betették egy akkora dobozba amibe épphogy belefért önmaga, 0 fólia, galacsin, hely, semmi, a doboz fala papírvékony karton, sikeresen összebarmolták valahol félúton, posta vagy valaki, és az egész taccsra van téve. Fotóim persze vannak, már kibontás előtt lefotóztam. Elvileg az eBay feltételei közt le van írva hogy ha nem olyan állapotban érkezik meg mint hirdették akkor kérhető kártérítés, de nem tudom hogy kell ezt lefolytatni, az tuti hogy vissza nem küldöm, pláne nem saját költségen.
2020. júl. 10. 18:45
 3/4 anonim ***** válasza:
Ott a link, azért raktam be, mert ott tudsz panaszkodni az ebaynek. Aztán majd ők elbírálják. Biztos megnézik az eladó korábbi értékeléseit is, talán ha korábban is voltak rá panaszok, akkor több az esélyed. Sok sikert.
2020. júl. 10. 18:56
 4/4 A kérdező kommentje:
Köszi. Írok nekik.
2020. júl. 10. 19:00

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!