Fizetési letiltást kapott a munkáltatóm. Én még nem kaptam róla levelet. Letilthatják már a fizetésem,ha én még nem kaptam értesítöt,vagy megvárják míg megkapom levelet?
Letilthatják ,persze.
Erről nem biztos,hogy fogsz levelet kapni.
Fizetési felszólítást viszont biztosan kaptál (ha atvetted, ha nem).
Ezen az oldalon rendszeresen van ilyen kérdés, és mindig azt olvasom, hogy erről az adós nem kap külön levelet.
Ha már eljutott idáig az ügy, akkor végrehajtásod van, márpedig a végrehajtói levelekben ez le volt írva.
És jó eséllyel nem csak egy levelet küldött a végrehajtó.
Külön nem fogja megírni, hogy "Hellóka, most letiltom a fizudat is, mert az előző 6 levelemre nem reagáltál, pedig köthettünk volna egy részletfizetési megállapodást!"
Nekem 9 éve volt letiltásom, emlékeim szerint én sem kaptam kifejezetten erről levelet, viszont a megelőző levelekben egész biztosan hivatkozott jogszabályokra, illetve arra, hogy mi várható, ha nem fizetem be a tartozásom.
Fogalmam sincs,hogy működik.
A munkáltatóm hívott,hogy megkaptam e róla a levelet.
Nem kaptam eddig sem semmit,nem a "hivatalos" lakcímemen élek,épp a munka miatt. 500kmrrel arébb dolgozom.
Mert munka miatt igen messze élek a hivatalos lakcímemtől.
A szüleim pedig nem tudnak semmilyen hivatalos levélről.
Vagy ők nem adják át,amit kétlek,vagy valóban nem kapok semmit.
"Nem kaptam eddig sem semmit,nem a "hivatalos" lakcímemen élek"
Ezért kell a valós lakcímet bejelenteni! Nem veszed át a tértivevényes levelet a bejelentett lakcímeden, akkor beáll a "kézbesítési vélelem" és ugyanúgy átvetnek számít a levél, és ketyegnek a határidők!
Mindegy. Az a baj.
A vh arra a helyre küld levelet,ami a nyilvántartásban szerepel.
Kiküldi.
Atveszed. Attól a naptól kezdve 15 napod van rendezni,vagy vmit mocorgni az ügyben..
Nem veszed át,mondjuk 'nem kereste' jelzéssel visszamegy a vh-nak.
Ugyanaz lesz,mint amikor atvetted ,csak nem reagáltal mondjuk.
A letiltas mindenképpen elindul. Hacsak nem kotsz részletet, amit tartasz is. Ellenben megint kiadja a letiltast.
Nem köteles a végrehajtó a letiltásról értesítést küldeni az adósnak. A törvény szerint a "letiltást foganatosító" (ez lenne a munkáltató) a letiltás kézhezvételét követő munkanapon a letiltásról értesíti a dolgozóját.
Tehát nem a végrehajtó köteles értesíteni róla, hanem a munkáltató, aki köteles a levonást elkezdeni.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!