Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Egyéb kérdések » Fizetési letiltást kapott a...

Fizetési letiltást kapott a munkáltatóm. Én még nem kaptam róla levelet. Letilthatják már a fizetésem,ha én még nem kaptam értesítöt,vagy megvárják míg megkapom levelet?

Figyelt kérdés

2020. jún. 15. 19:48
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:
96%

Letilthatják ,persze.

Erről nem biztos,hogy fogsz levelet kapni.

Fizetési felszólítást viszont biztosan kaptál (ha atvetted, ha nem).

2020. jún. 15. 19:50
 2/14 anonim ***** válasza:
87%

Ezen az oldalon rendszeresen van ilyen kérdés, és mindig azt olvasom, hogy erről az adós nem kap külön levelet.

Ha már eljutott idáig az ügy, akkor végrehajtásod van, márpedig a végrehajtói levelekben ez le volt írva.

És jó eséllyel nem csak egy levelet küldött a végrehajtó.

Külön nem fogja megírni, hogy "Hellóka, most letiltom a fizudat is, mert az előző 6 levelemre nem reagáltál, pedig köthettünk volna egy részletfizetési megállapodást!"

Nekem 9 éve volt letiltásom, emlékeim szerint én sem kaptam kifejezetten erről levelet, viszont a megelőző levelekben egész biztosan hivatkozott jogszabályokra, illetve arra, hogy mi várható, ha nem fizetem be a tartozásom.

2020. jún. 15. 19:56
 3/14 A kérdező kommentje:

Fogalmam sincs,hogy működik.

A munkáltatóm hívott,hogy megkaptam e róla a levelet.

Nem kaptam eddig sem semmit,nem a "hivatalos" lakcímemen élek,épp a munka miatt. 500kmrrel arébb dolgozom.

2020. jún. 15. 20:13
 4/14 anonim ***** válasza:
87%
Hogy van ez, hogy a gyks kérdezőkhöz soha semmilyen levél nem jut el a tartozásukról.
2020. jún. 15. 20:46
 5/14 anonim ***** válasza:
92%
Ettől még a letiltas el fog indulni.
2020. jún. 15. 20:50
 6/14 A kérdező kommentje:

Mert munka miatt igen messze élek a hivatalos lakcímemtől.

A szüleim pedig nem tudnak semmilyen hivatalos levélről.

Vagy ők nem adják át,amit kétlek,vagy valóban nem kapok semmit.

2020. jún. 15. 20:53
 7/14 qkker1 ***** válasza:
91%

"Nem kaptam eddig sem semmit,nem a "hivatalos" lakcímemen élek"

Ezért kell a valós lakcímet bejelenteni! Nem veszed át a tértivevényes levelet a bejelentett lakcímeden, akkor beáll a "kézbesítési vélelem" és ugyanúgy átvetnek számít a levél, és ketyegnek a határidők!

2020. jún. 15. 20:57
 8/14 anonim ***** válasza:
81%

Mindegy. Az a baj.

A vh arra a helyre küld levelet,ami a nyilvántartásban szerepel.

Kiküldi.

Atveszed. Attól a naptól kezdve 15 napod van rendezni,vagy vmit mocorgni az ügyben..

Nem veszed át,mondjuk 'nem kereste' jelzéssel visszamegy a vh-nak.

Ugyanaz lesz,mint amikor atvetted ,csak nem reagáltal mondjuk.

A letiltas mindenképpen elindul. Hacsak nem kotsz részletet, amit tartasz is. Ellenben megint kiadja a letiltast.

2020. jún. 15. 20:57
 9/14 anonim ***** válasza:
43%
Nem minden vh küld, a munkáltató köteles tájékoztatni.
2020. jún. 15. 23:55
 10/14 anonim ***** válasza:
87%

Nem köteles a végrehajtó a letiltásról értesítést küldeni az adósnak. A törvény szerint a "letiltást foganatosító" (ez lenne a munkáltató) a letiltás kézhezvételét követő munkanapon a letiltásról értesíti a dolgozóját.

Tehát nem a végrehajtó köteles értesíteni róla, hanem a munkáltató, aki köteles a levonást elkezdeni.

2020. jún. 16. 05:31
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!