Fizetési letiltást kapott a munkáltatóm. Én még nem kaptam róla levelet. Letilthatják már a fizetésem,ha én még nem kaptam értesítöt,vagy megvárják míg megkapom levelet?
"Én viszont kaptam levelet a letiltásról, azonnal be is fizettem (nem egy nagy összeg), iparűzési adó tartozás."
Ha a végrehajtó "látja" a befizetést a rendszerében, akkor a jövedelem-letiltást visszavonja. Ha befizetted, Ő még nem látja, de a munkáltató is közben levont a béredből, és átutalta a levonást a végrehajtónak, akkor a "feleslegesen" beérkezett összeg visszajár. Ha van bankszámlád, általában oda indítják vissza, ha nincs, akkor a munkáltatónak küldik vissza, aki kifizeti Neked.
Ha befizetted, rendszerben a végrehajtó nem látja még, a munkáltató levonta, de még nem utalta tovább a letiltást a végrehajtónak, akkor a végrehajtói jövedelem-letiltás visszavonása által a munkáltatónak már nem is kell átutalnia, tehát a vége az kell hogy legyen, visszafizeti Neked a levont összeget.
Lényegében nem kell semmit tenned, ha normálisan mennek a dolgok.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!