Az átlag magyar ember felelőtlenül költekezik?
Azt vettem észre, hogy rengetegen az anyagi lehetőségeikhez képest túlköltekezik magukat, 0 megtakarítással rendelkezve.
Pl 200-250ezres fizetéshez használtautó hitel, mert kell a 10 éves audi a lakótelepre, iphone törlesztőre havi legnagyobb csomagban - mert így hozhatták el 20ezerért-, márkás ruhák, nagy tv, hónap közepére már kezd elfogyni a pénz, az autót fenn kell tartani, és bumm. Itt egy válság. Most megint az összes ilyen felelős vásárló, a 20-30 milliós lakáshiteleseket ne is említsük, állambácsitól várja a megoldást, mert jó esetben csak a fele fizetésüket kapják meg, rossz esetben munkanélküliek.
A proginfót még nem hallottam büfészakozni.
De amúgy érdekel, hogy akkor hogy képzeled a továbbképzést nagyuram/nagyasszonyom?
Amúgy az autodidakta tanulás is brutálisan kemény, előtte azt csináltam és szintén rámentek a hétvégéim...
Vagy érdekel, hogy akkor mire gondolsz?
Az szokott menni, hogy a magas lóról f1kázzuk a másikat, de az már nem, hogy mondjuk odaírjuk, mi mit tennnénk a helyében.
Ja, hogy te vagy az a válaszoló aki állandóan azon kínlódik, hogy mióta tanul otthon, egyedül programozni és mégse jut semmire?
Akkor veled sincs értelme vitázni. Szenvedj tovább ezen magadban
Itt elég sokan panaszkodunk, hogy nehéz programozóként elindulni, magam is látom mások kérdését és ha időben veszem észre, válaszolok is (lefutott kérdésekhez általában felesleges).
Még mindig várom a választ, hogy ti hogyan képzelitek el az önképzést.
Ti hogyan döntenétek el, hogy merre, egyáltalán szerintetek milyen területek jönnek szóba, milyen suliban stb...
Belegondolva nektek van igazatok.
A magas lóról mindenkit földbe tiportok, aki nem úgy csinálja a dolgokat, ahogy ti, közlitek vele, hogy minden kifogás (még ami nem érv, az is) majd faképnél hagyjátok.
Persze az ő helyében ti se csinálnátok másképp, sőt, lehet, hogy rosszabbul, de ti önelégülten távoztok a földbe tiprása után.
Egyébként 32-es válaszodban tényleg nem tudom, kire célzol, de biztosan a tanulás autodidakta voltjál van bajod plusz talán egy szakbarbár karrierista is vagy, ezért lenézed azt, aki nem 15 évesen kezdte.
Nos, ebben az esetben az adott kérdések alatt amúgy segíthetsz is az illetőknek.
Ja hogy ahhoz empátoa és alázat kellene? Bocsánat.
"Egyébként 32-es válaszodban tényleg nem tudom, kire célzol, de biztosan a tanulás autodidakta voltjál van bajod plusz talán egy szakbarbár karrierista is vagy, ezért lenézed azt, aki nem 15 évesen kezdte."
Miért lenne bajom az autodiakta tanulással? Egy szóval nem írtam ilyet. (Ha érdekel elmondom a véleményem róla, de most hagyjuk). Szakbárt ismét nem tudom honnan szedted, azt se tudod mi a szakmám, azt meg pláne nem, hogyan teljesítek benne. Harmadrészt pedig, baromira nem 15 évesen kezdtem, nekem is megvoltak a magam nehézségei a karrierem elején. Amiről szintén nem esett szó.
Tehát háromszorosan is lyukrafutottál, mert prekoncepciók alapján ítélkezel azok felett akik többet tettek le az asztalra. És még te sírsz az empátiáról.
Ezért írtam, hogy ez innentől értelmetlen vita, mert ismerem a válaszaidat a korábbi kérdések alól. Mindig az a lényeg, hogy te mindent jól csinálsz, mégse jutsz semmire. Tehát ebből egyenesen következik, hogy másnak sem sikerülhet. Aki jobban teljesít, az nem önerőből, hanem kifejezetten elítélendő hátszéllel juthatott csak valamire.
Ti meg életképtelennek gondoljátok azt, aki kevesebbet ért el, mint ti, de tanácsot adni, na azt nem.
😂😂😂😁😁
Én csak annyit szoktam megpróbálni átadni, hogy attól, hogy valaki sikertelen, attól még nem biztos, hogy lusta és az se biztos, hogy ő tehet róla.
Ennyi, nem több.
Annyi mindenre alkalmas lehetnél az ITn belül. De a proginfo nyilvánvalóan nem neked való. Évek óta irreálisan sok időt és energiát ölsz bele. Ha ilyen nehezen megy, egyszerűen nem neked való.
A helyedben már rég elmentem volna egy céghez projekt asszisztensnek, és évek alatt belső képzéseken feldolgoztam volna magam PMmé. Kevesebb melóval ugyanannyit vagy többet keresnek, mint a programozók. Közben a programozásból is rádragadna, ami kell.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!