Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Egyéb kérdések » Az átlag magyar ember felelőtl...

Az átlag magyar ember felelőtlenül költekezik?

Figyelt kérdés

Azt vettem észre, hogy rengetegen az anyagi lehetőségeikhez képest túlköltekezik magukat, 0 megtakarítással rendelkezve.

Pl 200-250ezres fizetéshez használtautó hitel, mert kell a 10 éves audi a lakótelepre, iphone törlesztőre havi legnagyobb csomagban - mert így hozhatták el 20ezerért-, márkás ruhák, nagy tv, hónap közepére már kezd elfogyni a pénz, az autót fenn kell tartani, és bumm. Itt egy válság. Most megint az összes ilyen felelős vásárló, a 20-30 milliós lakáshiteleseket ne is említsük, állambácsitól várja a megoldást, mert jó esetben csak a fele fizetésüket kapják meg, rossz esetben munkanélküliek.

2020. ápr. 19. 14:39
1 2 3 4 5
 11/44 anonim ***** válasza:
76%

>Még is 1000x jobban élnek az Egyesült Államokban mint mi.

> Még a legcsóróbb államok is magaslatokkal oda vernek minket mindenben.

Nyilván jobban élnek, hiszen a világ legnagyobb gazdaságáról van szó, ahol nem mellesleg nincs áfa és alacsonyabbak az adók. A lakosság viszont nagyon el van adósodva, és sokan ugyanúgy hónapról hónapra élnek, mint itt.

2020. ápr. 19. 17:25
 12/44 A kérdező kommentje:
mi az hogy nincs áfa? Államonként változik.. Az árak áfa nélkül vannak feltüntetve sok boltban, éppen ezért..
2020. ápr. 19. 17:30
 13/44 anonim ***** válasza:
73%

9-es

Nem, nem égtünk ki. Hála a korábbi diákmunkáknak, ösztöndíjaknak és egyéb extra bevételeknek(plusz munka más cégnek, egészség pénztár, önsegélyező, kamatos befeketetés, stb..) és a 1,5 éve tartó tudatos félrerakásnak most van több millió forintunk. És mindkettőnknek évről évre emelkedik a fizetése, mivel egyre fentebb lépünk.

2 év múlva meglesz az általunk preferált lakás (55-m2) 35%os önerője.

Nekem most jött össze a stabil mellékállásom jó pénzért, ezt bele sem kalkuláltam.

És még messze vagyunk a 30 éves kortól.

Szerintem aki akar, az megoldja a jövedelem növelését is és a spórolást is.

-6os-

2020. ápr. 19. 17:45
 14/44 anonim ***** válasza:
74%

> mi az hogy nincs áfa? Államonként változik.. Az árak áfa nélkül vannak feltüntetve sok boltban, éppen ezért..

Mondom, nincs áfa... Sales tax van, ami nem hozzáadottérték-adó. Egyrészt. Másrészt meg nem minden államban van, és ha van is, többnyire egyszámjegyű.

2020. ápr. 19. 18:05
 15/44 anonim ***** válasza:
69%
13. Ez csak a te egyedi eseted. De nem mindenki indul olyan helyzetből mint pl te, és nem mindenkinek olyanok a lehetőségei, és nem mindenkinek ugyanolyan az élete.
2020. ápr. 19. 18:10
 16/44 anonim ***** válasza:
82%

15.

Igen mindenkinek más az élete. De ha mi meg tudtuk csinálni egy borsodi kisvárosból, kifejezett szülői segítség nélkül csak tanulással, akkor szerintem nem lehetetlen.

2020. ápr. 19. 18:30
 17/44 anonim ***** válasza:
100%
Az USA messze nem jóléti állam. White trash fogalma megvan? Gettók? Egészségbiztosítás nélkül több millió ember? Nem olyan ám az USA,mint amit a Modern Familyben meg a Sex and the cityben látsz.
2020. ápr. 19. 18:51
 18/44 anonim ***** válasza:
100%
Valami cikkben volt a korona kapcsán, hogy a magyarok 10% (!) rendelkezik annyi megtakarítással, hogy át tudjon vészelni fél évet bevétel nélkül. 10%, nagyon durva, ezek szerint igen, a többség extrém módon felelőtlenül költekezik
2020. ápr. 19. 19:46
 19/44 anonim ***** válasza:
100%
16 os. Más az ha van kivel, és más ha nincs 2 en többmindenre kèpesek
2020. ápr. 19. 20:11
 20/44 Gyakoris ***** válasza:
74%

Igenis a fizetésekkel van a probléma!

Én Sopronban születtem,itt egy albérlet 100.000ft.

Rezsivel,telefonszámlákkal,biztosítással álljon meg 150.000ftból.

Éljen együtt mondjuk egy fiatal pár,egy tanár+egy ápoló!

Kapjanak ketten nettó 300.000ftot pályakezdőként!

Marad egy hónapra 150.000ftjuk.

Járjanak gyalog,meg könyvtárba,meg használtruhába.Erre ne is számoljunk költséget,meg gyógyszert se,mert fiatalok,egészségesek.

Szeretik egymást,így nem kell,szülinapra+karácsonyra+semmire se ajándék,mert a szeretet elég.

Meg közös programra se kell pénz,se nyaralás,se wellnes,se mozi,se színház,barátok meg pláne nem.

Szóval csak kajára költenek,mondjuk napi 1000ft fejenként és marad még 90.000ftjuk.

Havi tisztítószer,pipere még egy 10es.

Sose romlik el semmi,így marad havi 80.000ftjuk.

Tehát 3 havi munkával tudnak félretenni 1 hónapnyi kiadást!

A tökéletes világban.

2020. ápr. 19. 21:05
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!