Reális lehet az alapbér bevezetése?
Én beszüntetném a 800 ezres keresetet. És lecsökkenteném a főnökök fizetését is 150 ezer Ft-ra. Hadd tudják meg az ilyen mocskok milyen megélni kevés pénzből.
Ja és az ilyen főnököket bele állitanám a trágyába dolgozni. Hogy kósza*rt
#51-52:
Látjuk és értjük, hogy hülye vagy, nem kell tovább folytatni!
Na igen.
A kezdőknek maguknak is dolgozni kellene azon, hogy valahogyan kitűnjenek legalább a kezdők tömegéből.
Pl. nyári munka, projekt, ismeretség céggel, stb.
De hát bulizni egyszerűbb.
Aztán később nyervogni, hogy nincs lehetőség.
Ha meg sem próbálta...
Ez megint általánosítás.
Én nyáron a munkahelyemen buliztam, esténként pedig a tanulás felett, egész nyáron! Mert átképzem magam, mint sokan mások....
Ha tényleg így tennéd, akkor nem mondanál ilyet, hogy a kezdőknek nincs lehetőségük.
Ja, és még egy: a bér az a munkáért jár.
Amiről te beszélsz, az az alapjövedelem.
Az csak azért jár, mert a közösség minimum ennyit szán és képes adni egy emberre, minden egyéb feltétel nélkül.
Alapjövedelmet csak és kizárólag abban az esetben lehet általánosan bevezetni, ha a munka legalább 90%-át már valaki más végzi, pl. robotok.
Robotnak ugye nem jár alapjövedelem majd akkor sem.
Nem ide akarok GitHub profilt linkelni, meg nem itt akarom bizonygatni, mennyit foglalkoztam a HackerRanks feladványaival, de nem igazán tudom, miért hazudtolsz meg.
Igen, alapjövedelem, de már oldalakkal ezelőtt kijavítottam. :)
Még mindig csak arról szól a kérdés, hogy reális-e a bevezetése, én nem érzem azt, hogy bármennyire is "követelném".
Ha bevezetnék, tényleg elhúznék egy tanyára, élet-halál kérdés nem lenne az önellátás, mert valamennyit ehetnék az alapjövedelemből magából.
Viszont ettől még nem követelem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!