Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Egyéb kérdések » Hogyan tudnék spórolni (különk...

Hogyan tudnék spórolni (különköltözés)?

Figyelt kérdés

Jövőre különköltözöm a szüleimtől albérletbe, igaz van félretett pénzem, de ahhoz nem igazán szeretnék hozzányúlni.

A fizetésem átlagos, havi 220-250 ezer között van.

Még nem néztem albérletet, de olyan 90-100 ezer forint körül lesz a bérleti díj + rezsi. Nyilván ezek ilyen kicsi lakások (40 m2 alatti), mekkora rezsi a jellemző általában rájuk, vagy fix rezsit kell fizetnem, vagy ahogy megállapodunk? Jó lenne tényleges fogyasztás után...

Nem tudom ennyiből kilehet -e jönni egy hónapban, nincsenek nagy igényeim egyébként.

Köszönöm.

2019. dec. 27. 16:21
1 2
 11/20 anonim ***** válasza:
61%

250e-ből félre kell tenni egy önerőre elegendő összeget (+ 1 évi megtakarítás) és felvenni lakáshitelt Így az "albérlet díjat" a lakásod törlesztésébe tolod, nem pedig valaki más zsebébe.

250ből 100+rezsi albérlet mellett nem lesz soha saját lakásod pár nélkül.

2019. dec. 27. 18:23
 12/20 A kérdező kommentje:

Na, akkor leírom (úgyis anonim oldal) hogy az eddigi félretett pénzem 3,5 millió forint.

Oké, gondoltam én is, hogy veszek egy lakást, de szerinted adnának 20 millió forintos lakásra hitelt nekem?? Mert olcsóbbért nem nagyon látok. Önerőt nem sokat tudnék beletolni, mivel azt be is kell rendezni valahogy...

2019. dec. 27. 18:35
 13/20 anonim ***** válasza:
76%
Ha gyűjtesz még 3,5 millió forintot, akkor már szóba állnak veled a bankok, feltéve ha addig nem szállnak el jelentősen a lakásárak.
2019. dec. 27. 19:24
 14/20 anonim ***** válasza:
0%

9: igen, különbözőek vagyunk. Nekem lett lakásom, neked meg nem lesz.

INTP vagyok amúgy, szóval vmi fogalmam van az introvertáltságról.

Első

2019. dec. 27. 19:36
 15/20 A kérdező kommentje:
Hát akkor nem lesz. Nem is igazán érdekel.
2019. dec. 27. 19:50
 16/20 anonim ***** válasza:
61%
Valahol itt olvastam, hogy az ember akkor juthat egyről a kettőre, ha a fizetése HARMADÁT költi csak szállásra.
2019. dec. 28. 07:24
 17/20 anonim ***** válasza:
61%

Én 19 éves korom óta lakom albérletben és 29 éves koromig mindig lakótársakkal laktam. Laktam testvéremmel, laktam évtizedes régi jó barátommal is, de régen egyetem alatt még "idegenekkel" is (akik aztán jó haverjaim lettek, a mai napig tartjuk a kapcsolatot). Most a párommal lakom, őt nem tartom lakótársnak, de igazából technikailag az.

6-9: Ezek mind csak kifogások. Anyagilag nem engedheted meg magadnak, hogy egyedül lakj egy lakásban. Illetve megengedheted idézőjelesen, csak az erre elszórt albérleti díjjal a jövődet éled fel. Bankban dolgozom, már kb 26 éves koromtól bőven megengdhettem volna, hogy egyedül béreljek lakást, de inkább nem vertem el ilyen luxusra a pénzt.

ELHISZEM HOGY KÉNYELMES EGYEDÜL LAKNI. SENKI NEM MONDJA HOGY NEM AZ. DE HA NEM ENGEDHETED MEG MAGADNAK, AKKOR NE LAKJ EGYEDÜL.

32/F

2019. dec. 28. 08:57
 18/20 anonim ***** válasza:

Kérdező, ez ugyanaz, mint amikor sok fafejű meg úgy tart kényelemből kocsit alacsony fizetés mellett, hogy gőze sincs arról hogy milyen drága a kocsi igazából és amiatt se tud egyről a kettőre jutni az életben. Te ugyanez lennél, csak nem kocsi, hanem az egyedül bérelt lakás lenne az, ami visszafogna az életben és amire rengeteg pénzt elszórnál, amit nem engedhetsz meg magadnak, ha nem csak egy helyben toporogni szeretnél az életben. Tudom hogy fájdalmas a valóság.

[link]

[link]

[link]

2019. dec. 28. 09:01
 19/20 A kérdező kommentje:

Köszönöm az eddigi válaszokat.

Nos, az köztudott, hogy legtöbben már olyan 22 éves korukra elköltöznek a szüleiktől. Akkor azt mondjátok, hogy ők mind:

-csak szobát vesznek ki, lakótárssal együtt

-közösen bérelnek albérletet a párjukkal

És akkor olyan nem létezik, hogy egyedül vegyen ki valaki albérletet ebben a korban? Vagy az a ritkább eset?

2019. dec. 28. 09:13
 20/20 anonim ***** válasza:

[link]

A 19-29 évesek 44%-a a szüleivel lakik. Nem tudom honnan jött a "köztudott, hogy a legtöbben 22 évesen elköltöznek". Statisztikákról, felmérésekről beszélgethetünk, köztudomású dolgokról nem. Ne felejtsd el, hogy 25 éves korig még rengetegen egyetemisták is. A többségüknél szintén az otthon lakás, a kollégium, vagy a lakótársakkal lakás játszik. De ha már dolgozol is, igazából mindegy, mert a huszonévesek többsége nem keres annyit, akárhol lakik hogy az adott városban egyedül béreljen egy lakást. Akkor sem, ha az egy kis lyuk.

"És akkor olyan nem létezik, hogy egyedül vegyen ki valaki albérletet ebben a korban? Vagy az a ritkább eset?"

De bőven vannak sajnos, akik azt csinálják, amire te is készülsz. Hogy a fizetésük felét vagy több mint felét rááldozva, erőn felül, egyedül bérelnek lakást. Aztán majd harminc felett csodálkoznak, hogy nem jutottak az életben egyről a kettőre és mindenki mást hibáztatnak, csak saját magukat és az erőn felüli költekezéseiket nem.

De mondom, nem csak a pároddal vagy idegenekkel lakhatsz. Én is éltem a testvéremmel, de régi gyerekkori barátommal is. De ha bármilyen ismerőst találsz, aki szintén ugyanúgy külön költözne, már az sem egy totál idegen ember.

2019. dec. 28. 09:56
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!