Kezdőoldal » Otthon » Egyéb kérdések » Ahol felnőttünk vagy ahol...

Ahol felnőttünk vagy ahol élünk. Melyik az igazi otthonunk?

Figyelt kérdés
Párommal nemrég költöztünk össze. Vita témája, hogy melyiket mondjuk otthonunknak. 500 km-re lakunk az otthonuntól. Én is azt mondom, hogy "haza megyek", de ha már eljutottam a városba akkor én onnantól azt mondom megyek anyához, megyek mamához, megyek apához stb. Párom meg azt mondja megyek haza. És amikor a családiházban van akkor is azt mondja itthon vagyok. Engem ez nagyon zavar. Ti melyiket mondjátok otthonnak ?

2019. nov. 29. 07:42
 1/8 anonim válasza:
81%
Ez emberfüggő. Nekem az az otthon, ahol kizárhatom a külvilágot, és mackónadrágban mászkálhatok. Ezek szerint már 12 otthonom volt életem során. Mások pedig annyira oda vannak szögezve a szülővárosukhoz/országukhoz, hogy sosem tudnának boldogok lenni egy másik helyen. Szerintem mindenhol zöld a fű, őszerintük nem.
2019. nov. 29. 07:56
 2/8 anonim ***** válasza:
100%

Elöször is ez a tipikus "nincs probléma, keressünek egyet" téma.

Mindenkinek magánügye, mit nevez otthonnak. A legtöbben egy párkapcsolat elején inkább még a szülöi házat (mármint ha jó kapcsolatban van a szülökkel) nevezi otthonának, egy idö múlva a közös lakást is. Erre tipikusan jellemzö az a mondás, hogy "otthonról megyünk haza".

Van, akinek élete végéig megmarad ez a felállás, meg van, aki attól kezdve, hogy elköltözött a szülöktöl, azt már nem tekinti otthonának.

Ez magánügy, ennek semmi köze sem a szülökkel, sem a párjukkal való kapcsolathoz, ebbe belekötni butaság.

2019. nov. 29. 07:59
 3/8 anonim ***** válasza:
100%
Én Budapenten lakom (az időm 90%-ában), egyébként a szüleim vidéken. Én mindkettőre azt mondom, hogy hazamegyek:) Nyilván ha a pesti lakásban mondom, akkor a szüleimre gondolok. Ha munkahelyen, akkor általában a pesti lakásra... kivéve ha megyek szüleimhez:D Bár nekem egy helyen laknak a szüleim, úgyhogy olyan gond nincs, hogy megyek apámhoz vagy anyámhoz. Mondjuk az állandó lakcímem még mindig a szüleimnél van, bár ennek az az oka, hogy így fizették az utazás nagy részét előző munkahelyemen, bár azóta ez már léynegtelen, mert kocsival járok.
2019. nov. 29. 09:07
 4/8 anonim ***** válasza:
100%
Ahol otthon érezzük magunkat.
2019. nov. 29. 11:28
 5/8 anonim ***** válasza:
100%

Így van, az az otthon, amit otthonának érez az adott ember. De ez nem feltétlenül csak 1 lakás, ha a másikban is otthon érzi magát.

Mi 1982-ben költöztünk faluról - a nagyszülői házból - egy közepes városba, és utána bármelyik helyen voltunk, a másik helyet úgy emlegettük, hogy "megyünk haza". A falusi ház még ma is megvan, a nagyszülők már rég nincsenek. A haláluk nem volt elég ahhoz, hogy a "haza" szóhasználat kikopjon a mindennapos beszédből, ehhez még legalább újabb 10-15 évnek el kellett telnie. De még manapság, elköltözés után majdnem 40 évvel is, a szüleimmel beszélve becsúszik néha, hogy "haza" megyünk. Pedig azt már rég nem érezzük otthonunknak, viszont a magunkénak érezzük továbbra is, él a tulajdonosi szemlélet.

2019. nov. 29. 12:12
 6/8 anonim ***** válasza:
100%

Sohasem gondoltam volna, hogy már ebbe is bele lehet kötni.

Gyanítható, hogy ez a kapcsolat sem lesz hosszú éltű.

2019. nov. 29. 12:30
 7/8 anonim ***** válasza:
100%

A testvérem 40 éve él külföldön és a mai napig ha jön Magyarországra, azt mondja, hogy megyek haza!

Aztán amikor lejár a szabadsága, akkor megy haza, egy másik országba.

2019. nov. 29. 18:37
 8/8 anonim ***** válasza:
100%

The home is where the heart is.

Nekem az az otthonom ahol lakom, ahol alszok, ahova hazamegyek munka utan.

Miota elkoltoztem azota csak 1szer voltam a szuleimnel mert kulfoldon elek.

Fura volt a hazuk, teljesen mas es nem ereztem annyira kenyelmesnek, pedig ott nottem fel.

2019. nov. 30. 02:55

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!