Lehet valaki jó, igazi programozó, aki jól végzi a munkáját, ha a matek annyira nem megy neki?
Azért ez a kérdés más sokadszorra merül fel. Igazán megereszthettél volna egy keresést, mielőtt beküldöd...
Nem a matek teszi a programozót. Hasznos, de egyáltalán nem elengedhetetlen. Bizonyos szakterületekhez persze nem lehet nélkülözni (pl. quant meló), de a legtöbb fejlesztő gyakorlatilag észlelhetetlen mennyiségű matekkal találkozik a mindennapjai során.
Az összefüggések megértéséhez nem árt a jó oktató, amiben sajnos nem bővelkedünk. Előbb-utóbb meglesz az "aha!" moment. Javasolhatom esetleg a Khan Academy anyagait?
(Psszt, titok, de ne akarj olyan kódot írni, mint a matematikusok - akik egyébiránt nem szoftverfejlesztő szakemberek -, mert jellemzően a legborzalmasabb megoldások szoktak úgy születni, ha valaki kizárólag matekra próbál alapozni)
Az egyetlen amit tehetsz, hogy szabadidődet rááldozva megtanulsz egy nyelvet és kipróbálod magad a területen. Vagy feküdni fog, vagy nem.
"Nem a matek teszi a programozót. Hasznos, de egyáltalán nem elengedhetetlen. Bizonyos szakterületekhez persze nem lehet nélkülözni (pl. quant meló), de a legtöbb fejlesztő gyakorlatilag _::észlelhetetlen::_ mennyiségű matekkal találkozik a mindennapjai során."
..észlelhetetlen..
LOOOOOL .....................
Feleslegesen erőlködtök, 16+ év tapasztalattal a hátam mögött pontosan tudom, miről beszélek. Gondolom, még az egyetemen szívtok és próbáljátok magatokat mindentudó császárnak beállítani. Ne aggódjatok, a többségnél elmúlik.
Majd ha 10-15 évig fejlesztőként dolgoztok, és mindennap szembejön egy differenciál vagy egy tételbizonyítás, akkor a vendégeim lesztek egy sörre; szomjan fogtok maradni...
"..észlelhetetlen..
LOOOOOL ......"
Dragonom, te kategória trollja, ezt már máshol leboxoltuk egyszer szerintem.
Mikor fog egy átlagos programozó a munkája során matekkal találkozni, pláne amit az egyetemen vernek a fejébe? Sőt, egy kifejezetten tapasztalt, extrém jó programozó mikor? Én a büdös életbe nem integráltam még egyik munkahelyemen sem parciálisan, de kíváncsian várom a tippjeidet, hogy te mire is használod ezeket a mindennapokban a munka során.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!