Szerintetek megérné külön költöznöm albérletbe? 26/F
Ha valaki válaszol, légy szíves olvassa el, milyen helyzetben vagyok most.
Szóval 1 hónap múlva 26 leszek. Egyszer már elköltöztem egy hónapra albérletbe és csak azért tartott ennyi ideig, mert rájöttem, hogy itt az összes pénzem elmenne egyrészt a megélhetésre és a viszonylag kényelmes életre (elmenni heti 1x bulizni, venni ezt-azt, stb).
Akkor volt 180.000 Ft a fizetésem.
Most többet keresek, átlagosan 300.000 Ft körül. Vállalkozó vagyok, így van esély rá, hogy ez növekedni fog valamennyire, ami alatt mondjuk átlag 50.000 Ft-ot értek.
Amin agyalok, hogy megérné-e nekem a jelenlegi élethelyzetemben elköltözni albérletbe szülőktől és búcsút mondani havi 100.000 Ft-nak kb vagy jobban megérné egy lakás kezdőrészletére összegyűjteni.
Jövő év végére össze tudnék gyűjteni kb 5.000.000 Ft-ot, ha itthon maradok, ha nem, akkor 4.000.000 Ft-ot.
Ez volt a jelenlegi és a várható anyagi helyzetem.
A személyes okok, amik miatt gondolkozom különköltözésen:
- Egyik és talán legnagyobb ok a csajok és a magánszféra. Anyukám minden nap 4 óra után itthon van, hétvégén is szinte mindig, szóval kb lehetetlen olyan időpontot kifogni, hogy valaki itt legyen és nyugodtan tudjunk...na, értitek.:D
Anyukámnak nagy szokása, hogy benéz a szobámba, bejön, stb, szóval a privát szférát nem tartja tiszteletben annyira.
- Második nagy ok: Fiútestvéremmel egy szobában vagyunk és eddig külföldön dolgozott, így 2 havonta itthon volt 2 hetet kb, de most hazaköltözik. Előző témát is rendesen megnehezíti, és persze észrevettem, hogy kijönnek a konfliktusok, ha már több ideje van itthon tesóm. Nyáron is volt egy nagyobb veszekedésünk és ha folyamatosan itthon lennénk mindketten, akkor ez még rosszabb lenne.
- Azért is, mert Debrecenben van egy csomó fontos dolog, több a lehetőség, amiért amúgy is bejárok.
- Nem tudom még, hogy hol élném le szívesen az életem, Debrecen vagy Budapest és szeretném kipróbálni őket egy kis ideig.
Visszatartó dolgok:
- Munkám nem köt Debrecenhez, helyfüggetlen vagyok, így ez nem ad okot a költözésre.
- Féltem a pénzem és sajnálom valakinek odaadni azt a pénzt, amit egy saját lakás törlesztésébe is rakhatnék.
Szóval ha nem csak gazdasági irányból nézzük, hanem több szempontból is, ki mit mond erre? Köszönöm előre is a véleményeket!
Én inkább spórolnék ezerrel. 300 ezres fizuból otthon élve lehet rendesen félre tenni.
Értem, hogy kényelmesebb, nyugodtabb életed lenne és korban is ilyenkor már azért szívesen önálló lenne az ember.
De évi 1,2 milliót ezért kiadni kár lenne. Inkább sajátot vegyél majd hitellel.
Én 19 évesen kényszerültem albiba. Sokkal több költség van a bérleti díjnál, higyj nekem. Rezsi, kaja, takarító szerek, háztartási gépek, bútorok. +kaució, amit kis szerencsével többet nem látsz, hiába vagy rendes bérlő.
300 ezer külön élve, heti buli igénnyel el fog menni és nagyon keveset tudsz majd félre tenni.
Szerintem bird ki valahogy. A szex miatt kár lenne ennyit kidobni az ablakon (ha jól értem ez a legnagyobb probléma). Próbáld megoldani máskor, máshol.
Katás vállalkozó vagyok, így nem tudom a költségeket leírni, illetve ha le is tudnám, akkor sem jelentené azt, hogy akkor nem kerül nekem semmibe az albi.
Úgy számoltam kb, 240.000 Ft-ból már biztosan kijönnék, ami borzalmasan hangzik.:D
"Jövő év végére össze tudnék gyűjteni kb 5.000.000 Ft-ot, ha itthon maradok, ha nem, akkor 4.000.000 Ft-ot."
" Egyik és talán legnagyobb ok a csajok..."
Megengeded, hogy leegyszerűsítsem a válaszomat?
Évi egymilliót megérnek neked a csajok????
26 évesen szülőkkel élni nagyon gáz. Már rég külön kellett volna költöznöd.
Mindegyiknek megvan az előnye, még ha mindenki azt mondja, hogy a saját lakás jobban megéri, azért nem egészen így van. Ráadásul ha máshol akarsz később élni, akkor a saját lakás nem igazán optimális opció.
Nagy vállalkozó vagy, de még abban sem tudsz döntésre jutni, hogy elköltözz-e felnőttként albérletbe.
Máshova járj hazudni, kisfiú :D
Inkább a lakás. Még a kényelmes költekezésről is lemondanék 2-3 évig, és máris megvan egy nagyon komoly tőke.
Melyik helységről beszélünk?
"Jövő év végére össze tudnék gyűjteni kb 5.000.000 Ft-ot, ha itthon maradok, ha nem, akkor 4.000.000 Ft-ot."
Ez hogy jön ki?
Már most van spórolt pénzed?
"lehetetlen olyan időpontot kifogni, hogy valaki itt legyen és nyugodtan tudjunk."
Szálloda? Üdülés?
Hány csajod van egy év alatt, hogy többes számban beszélsz?
A tesóddal nem akartok közös lakást venni? Ő hogy áll anyagilag?
"Munkám nem köt Debrecenhez"
Tehát most Debrecenben laksz?
Egy percig nem bírnám ki ezt a helyzetet. Költöznék ahogy csak lehet.
27f
Én otthon maradtam és gyűjtögettem a sajátra. Ősszel elkészül, szerintem megérte az pár év kompromisszum. Az általános kérdés mikor elkezdett épülni a ház Miből???
Én is öcsémmel közös szobába laktam egyetem végéig. Ekkor 26 voltam. Ezután egyszerre keztünk dolgozni és a 22 m2 es szobából csináltuk 2 db 10 m2est. Így mindenkinek megvolt a privát szférája. Szüleimnek nem volt pénze erre a műveletre. 2015 be 40000 be fájt, úgy hogy mindent mi csináltunk.
Ezután vissza fizettem a diák hitelem(2 millió), majd a kocsi hitelt (1 millió), és csak ezután kezdtem gyűjteni a házra.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!