Kezdőoldal » Otthon » Albérlet » Szerintetek megérné külön...

Szerintetek megérné külön költöznöm albérletbe? 26/F

Figyelt kérdés

Ha valaki válaszol, légy szíves olvassa el, milyen helyzetben vagyok most.

Szóval 1 hónap múlva 26 leszek. Egyszer már elköltöztem egy hónapra albérletbe és csak azért tartott ennyi ideig, mert rájöttem, hogy itt az összes pénzem elmenne egyrészt a megélhetésre és a viszonylag kényelmes életre (elmenni heti 1x bulizni, venni ezt-azt, stb).

Akkor volt 180.000 Ft a fizetésem.

Most többet keresek, átlagosan 300.000 Ft körül. Vállalkozó vagyok, így van esély rá, hogy ez növekedni fog valamennyire, ami alatt mondjuk átlag 50.000 Ft-ot értek.

Amin agyalok, hogy megérné-e nekem a jelenlegi élethelyzetemben elköltözni albérletbe szülőktől és búcsút mondani havi 100.000 Ft-nak kb vagy jobban megérné egy lakás kezdőrészletére összegyűjteni.

Jövő év végére össze tudnék gyűjteni kb 5.000.000 Ft-ot, ha itthon maradok, ha nem, akkor 4.000.000 Ft-ot.

Ez volt a jelenlegi és a várható anyagi helyzetem.

A személyes okok, amik miatt gondolkozom különköltözésen:

- Egyik és talán legnagyobb ok a csajok és a magánszféra. Anyukám minden nap 4 óra után itthon van, hétvégén is szinte mindig, szóval kb lehetetlen olyan időpontot kifogni, hogy valaki itt legyen és nyugodtan tudjunk...na, értitek.:D

Anyukámnak nagy szokása, hogy benéz a szobámba, bejön, stb, szóval a privát szférát nem tartja tiszteletben annyira.

- Második nagy ok: Fiútestvéremmel egy szobában vagyunk és eddig külföldön dolgozott, így 2 havonta itthon volt 2 hetet kb, de most hazaköltözik. Előző témát is rendesen megnehezíti, és persze észrevettem, hogy kijönnek a konfliktusok, ha már több ideje van itthon tesóm. Nyáron is volt egy nagyobb veszekedésünk és ha folyamatosan itthon lennénk mindketten, akkor ez még rosszabb lenne.

- Azért is, mert Debrecenben van egy csomó fontos dolog, több a lehetőség, amiért amúgy is bejárok.

- Nem tudom még, hogy hol élném le szívesen az életem, Debrecen vagy Budapest és szeretném kipróbálni őket egy kis ideig.

Visszatartó dolgok:

- Munkám nem köt Debrecenhez, helyfüggetlen vagyok, így ez nem ad okot a költözésre.

- Féltem a pénzem és sajnálom valakinek odaadni azt a pénzt, amit egy saját lakás törlesztésébe is rakhatnék.

Szóval ha nem csak gazdasági irányból nézzük, hanem több szempontból is, ki mit mond erre? Köszönöm előre is a véleményeket!

2019. dec. 4. 10:59
1 2
 11/11 anonim ***** válasza:

10 javítás

400.000 volt a két szoba

2022. júl. 21. 09:24
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!