Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Egyéb kérdések » Huszas éveik elején járó...

Huszas éveik elején járó fiatalok, ti nem aggódtok, hogyan fogjátok elkezdeni az önálló életet a jelenlegi ingatlan árak mellett?

Figyelt kérdés
Gondolkodtatok már rajta, hogyan fogjátok elkezdeni akár egyedül, akár a párotokkal az önálló életet? Sajnos a jelenlegi ingatlanárak mellett esélytelennek érzem a házhoz/lakáshoz való jutást. Párom és én is diplomás értelmiségi, de sajnos közalkalmazottként borzasztó kevés a fizetés. :( Azt tapasztaljuk, hogy az árak sokkal nagyobb mértékben mennek felfelé, mint a fizetésünk. CSOK-os hitelt nem szeretnénk felvenni, bármikor jöhet egy gazdasági válság, kormányváltás, magánéleti rizikó, betegség, munkanélküliség, és a CSOK hitelnek elég sok megkötése van...Jelenleg mindkettőnk a saját családjával él még, mert csak így tudunk spórolni, de hosszú távon nyilván ez sem megoldás, mi is szeretnénk önállósodni, szülőkről leválni. Valahogy nem érzem, hogy ebben az országban ez támogatva lenne. Így, hogy még itthon élünk, viszonylag sokat tudunk spórolni, viszont korábban fele annyi idő elég lett volna a spórolást tekintve ingatlanvásárláshoz, mint napjainkban. Úgy számoltuk, hogy kb. szűk 5 év alatt meglett volna a kinézett ingatlan, ehhez most 10 évig kell itthon laknunk még. Ami azért is rossz, mert az önálló életkezdés későbbre tolódik, ezzel együtt a családalapítás is. Nem tudom, meddig marad ez a helyzet, de mi már külföldben is gondolkodunk. Szerintem a kormány sokkal többet árt ezzel a CSOK-kal, mint használ. Lényegében a jövő generációját kényszeríti ezzel külföldre...

2019. dec. 7. 13:43
1 2 3 4
 31/32 anonim ***** válasza:
100%
Másnak is elhunytak rokonai és maximum adósságot hagytak rá (tudom, nem lehet örökölni, de 1. nem mindenkit világosít fel 18 évesen a jegyző, 2. gyámság alatt a gyám dönt, nem te). Szóval igen, irigyeljük, aki örökölt... A halál meg az élet rendje.
2020. jan. 7. 16:53
 32/32 anonim ***** válasza:
Én azért jobban örültem volna ha saját erőből vehetünk lakást és inkább élne nagyszülő. De hát nem vagyunk egyformák.
2020. jan. 7. 18:07
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!